הכי קל ולא "החי קל", שמיים לא "שמים", ת'כלס ולא "טכלס", המכללות האלו ולא "המכללות האלה"

  • כמה עצוב שכל בוגרי המכללות כל כך גאים במרצים "המועלים" שלהם- פשוט עצוב
    אונ' ת"א | 09/06/2008 22:55

    אין מה לעשות לא עשיתם פסיכו' ובטח בגרות גם לא בשמים אז החיי קל להאשים את השוק ושיש הצפה של עו"ד, אבל טכלס אם לא היו המכללות האלה כולכם לא הייתם בכלל עורכי דין לא היה לכם סיכוי לעמוד בתנאי הקבלה אז הנחמה היא במרצים, פשוט עצוב

    • הכי קל ולא "החי קל", שמיים לא "שמים", ת'כלס ולא "טכלס", המכללות האלו ולא "המכללות האלה"
      בוגר מכללה | 10/06/2008 03:13

      אם ככה כותב בוגר אוניברסיטה אז באמת שאין פה ממש תחרות. גם אם זה נכון מה שאתה אומר אז איזה כיף היה להתבטל כל השנים בים כשאתה למדת ועכשיו אנחנו באותו מקום בחיים...

      • ל"בוגר מכללה"- גם כן "בוגר"
        אסף | 10/06/2008 07:59

        לא לימדו אותך להתייחס לתוכנם של דברים, או שמא קשה לך להתמודד איתם? היום הזה מסמל יותר מכל את הדיכוטומיה בין מי שהולך לקבל את הרישיון בזכות לבין אלה שהולכים לקבל אותו בחסד, או אם תרצה, בכסף. מה שכל העת נאמר בשקט נאמר כעת בקול רם- בוגרי מכללות הם עורכי דין *** הם רכשו תואר בדרך עקלקלה למוסד שלא דרש תנאי קבלה כהוא זה. צודק קודמך שטען שהטיעון הכי "חזק" שלכם זה המרצים המעולים, אבל המרצים לא יטענו במקומכם בבימ"ש, ולצערנו המרצים לא פעם היו מספרים לנו, בוגרי האוני', את רשמיהם מן המוסדות בהם הם מלמדים. ונחש מה? תמיד, אבל תמיד, בחדרי חדרים, הם היו מספרים כמה עלובה הרמה של המכללות. כן, זה אותם מרצים שבזכותם אתה כל כך גאה. אבל אין דבר, אני אומר שקרב היום שבו יחוייבו כל בוגרי המכללות לציין בסוגריים אחרי התואר "עו"ד" מאיפה הא מגיע. למען יראו וייראו.

        • זה היה מכוון, כי ידעתי שמישהו מצחיק מהמכללה יגיב  לת
          בוגר אונ' | 10/06/2008 08:04

          • אגב תכלס זו לא מילה זה סלנג  לת
            בוגר אונ' | 10/06/2008 08:05

            • לבוגר מכללה
              לולה | 10/06/2008 11:23

              אחלה תשובה! לא שאלה שלמדו במכללה לא השקיעו, אבל אם הטענה שהתואר ניתן להם על מגד זהב נכונה, אז לפחות הם לא בזבזו שלוש שנים מחייהם בישיבה בכיתה אלא עשו חיים, ואכן הגיעו בדיוק לאותו מקום כמו כל אלה שלמדו באוניברסיטה, ואני חייבת לציין, שלרוב אלה שלמדו במכללה גם עבדו ולכן יכול להיות שהתקדמותם בעולם הגדול תהיה אף מהירה יותר מאלה שהם בוגרי האוניברסיטה! אבל טכל'ס (אני מנסה לכתוב כמו בוגר האוניברסיטה, הבנתי שהוא מווה דוגמא לנו לבני התמותה הרגילים) מה זה משנה איפה למדת. מי שרוצה ללמוד, לומד. מי שלא גם לא ילמד באוניברסיטה. השאלה האמיתית- האם בוגרי אוניבריסטה טובים יותר בהבאת לקוחות, כי תכל'ס זה מה שקובע בסופו של יום. הם לא יפתחו משרד ואף אחד לא יעשה אותם שותפים, אם אין להם את היכולת הבסיסית להביא לקוחות.

        • מה כל כך כואב לך??
          עוד עו"ד | 10/06/2008 11:23

          אתה לא מוצא עבודה למרות כישורייך המעולים שאיפשרו לך להתקבל לאוניברסיטה או שמא מצאת עבודה ומהר מאוד פוטרת בגלל אותם "כישורים מעולים"??? ההודעה שלך מבישה ומעידה על בנאדם ממורמר שסביר להניח שכלל לא היה מתקבל לאוניברסיטה אם לא היו נפתחות כל אותן המכללות שאתה כל כך שמח להשמיץ. היום נתוני הקבלה לאוניברסיטה הם ממש לא בשמיים (בגלל המכללות...) ותתפלא לגלות שלא מעט אנשים פשוט מעדיפים משיקולים כאלו ואחרים ללמוד במכללה ולשמחתך איפשרו לך לקבל מקום באוניברסיטה שאת יוקרתה אתה מהלל. אולי שכחת (או שמא בכלל לא ידעת) אבל לפני קצת יותר מעשור נתוני הקבלה למשפטים היו יותר גבוהים מנתוני הקבלה לרפואה....(מה שלא הפריע לדוגמא לאדם שפל כמו יגאל עמיר להתקבל לפקולטה היוקרתית של בר אילן) הסיבה היחידה ש**** שכמותך התקבל לאוניברסיטה הינה פתיחת שערי המקצוע ואיתם הורדת תנאי הסף לקבלה לאוניברסטאות... אז תגיד תודה יפה לכל אותן המכללות שבזכותם אם תרצה או לא השגת תואר מאוניברסיטה ותלמד להוכיח את עצמך בעבודתך כעו"ד. שיהיה בהצלחה

          • יחס אישי נ' להיות עוד מספר ת.ז
            זיוה | 10/06/2008 11:30

            אני אישית בחרתי במכללה כי מהפגישה הראשונה (בשונה מאוד מהאוניברסיטה) קיבלתי יחס אישי וחם, שזה מבחינתי הדבר הכי חשוב (או שמא עלי להגיד "החי"?). לא צריך מרצים טובים, הספרים הם אותם ספרים, הדבר שמבדיל ומייחד את המכללות, וגם לא את כולן, זה היחס האישי שמקבלים מהמרצים ומהמנהלים. איזה כייף זה שאפשר לגשת לדיקאן המכללה פשוט להיכנס ולשתות איתו קפה. איזה כייף שהוא יודע בדיוק כמה קיבלת במבחן ומפרגן לך על הציון! אני נורא נהניתי מזה. שלוש שנים של חויה!

            • שמתם לב שמספר העוברים הכי גדול הוא בקריה האקדמית?!!! זו מכללה, לא? מממ... מאוד מעניין.  לת
              לולה | 10/06/2008 11:33

              • מספר, אבל לא אחוז...  לת
                זה לא ממש אומר כלום | 10/06/2008 22:30

              • חוכמה זה לא הצד החזק שלך, אה??
                מישהו | 11/06/2008 10:09

                מס' היוצאים משם הכי גדול פשוט כי מספר הנכנסים קטסטרופאלי. ככה זה כשאין דרישות קבלה וכל ברנש ולו הטיפש ביותר יכול להיכנס לשם.

    • לידיעתך רופאים לומדים משפטים במכללות
      עו"ד חדשה ממכללה | 11/06/2008 10:38

      איתי למדו הרבה רופאים ואתה וסטודנטים אחרים הגם שלמדו משפטים באוניברסיטת ת"א בוודאי שלא טובים מהם... אם אין לך עבודה כנראה שזה לא קשור למוסד לימודים ממנו אתה מגיע שהרי מוסד כזה או אחר לא יכול לנטוע כישורים שאין לך...מה שלא עושה הטבע והחיים עצמם בטח לא עושה האוניברסיטה...

      • דברי איתי עוד כמה חודשים- כשתחפשי עבודה.. תיווכחי לדעת שהמעסיקים הרבה יותר חכמים מכל החוכמולוגים נוס  לת
        מישהו | 11/06/2008 12:04

        • למשהו
          עו"ד צעירה ממכללה | 15/06/2008 11:18

          יש לי עבודה ואני נמצאת אצל אחד מעו"ד הגדולים בארץ...