דווקא את הוצאת הכסף (100,000 ש"ח) את/ה בחרת להדגיש? לא חכם במיוחד...

  • 10.6.08- מתקרב ובא - איזה כיף אחרי כמעט הוצאה של 100,000 ש"ח סוף סוף זה מגיע
    קורל | 08/06/2008 17:38

    איזה דרך עברנו מההתחלה ועד הסוף אני מקווה שזה היה שווה את זה

    • דווקא את הוצאת הכסף (100,000 ש"ח) את/ה בחרת להדגיש? לא חכם במיוחד...
      מישהי | 08/06/2008 18:43

      לא תורם לתדמית המכללות אותה אתם מנסים לקדם. מה עם כל המאמץ? הלימודים? ההתרגשות? הציפייה? המשברים בדרך? ההצלחות?

    • זה מה שמרגש אותך? שרכשת תואר? הרי בינינו זה מה ששוות המכללות. 100 אלף שקל ותואר לכל דורש. קושי לא הי  לת
      מישהו שפוי | 08/06/2008 19:05

      • אתה כנראה מדבר מתוך מצוקה בוא נעמיד כמה עובדות...
        אורן | 08/06/2008 23:48

        ראשית, במכללה שלי כל המרצים הם מרצים ומרצים בכירים באוניברסיטת ת"א והאוניברסיטה העברית. שנית, משפטים זה לא פיזיקה גרעינית וכל מטומטם עם תחת יכול ללמוד את זה - אז אל תנכס את זה שלמדת משפטים באוניברסיטה לחוכמתך. ההבדל היחיד בינך לאחרים היא שבטח הצלחת קצת יותר בפסיכומטרי (אורי בנקודות בודדות) וזה כבר ידוע - לא אומר הרבה. שיהיה לך בהצלחה ותמיד תזכור שסביר שזה שמראיין אותך בעבודה הוא בוגר מכללה בסיכוי של 50% לפחות...

        • לאורן
          יובל | 09/06/2008 07:54

          כמו כל בוגר מכללה טיפוסי, גם אתה מייחס את יוקרתה לאיכות המרצים. ובכן, ידידי, לא המרצים הם שמהווים בעיה אלא מי שאמור לקלוט את החומר שהם מעבירים. ועכשיו, אם אתה מתעקש, יש לפחות 2 נקודות שמבדילות אותך מבוגר אוניברסיטה (ואגב, אני לא משפטן אבל זה נכון כמעט לכל תחום): א. נקודת פתיחה גרועה מאוד- פסיכומטרי ובגרות נמוכים. דבר שבהכרח מעיד על זלזול ו/או טמטום. ב. אינטרס המכללה (להלן: "העסק הכלכלי") להעביר אותך את שנות הלימודים. לפיכך, איזהו האינטרס המצוי בידי הסטודנט להשקיע וללמוד, כאשר מובטח לו התואר מיד בתום 3 וחצי שנים? ועוד דבר, לא יודעת באיזו מדינה אתה חי, אבל היום לא רק שלא מקבלים בוגרי מכללות (לפחות משרדים שטיפה מכבדים את עצמם), אלא שהמראיינים שלך יהיו לרוב בוגרי אוניברסיטאות. לחבריי המשפטנים בוודאי אין תחרות עמך, ברור לך שיש להם עדיפות ברורה בקבלה למקומות עבודה. יום טוב

          • הזויה וחיה בלה-לה לנד
            אורן | 09/06/2008 08:58

            העובדה שאת מייחסת טפשות לממוצע בגרות מראה עליך הכל ומוכיח כי ממוצע בגרות טוב - לא בהכרח קשור לחכמה, חשיבה נכונה ורציונאלית.

            • אולי מספיק כבר עם הוויכוח האווילי הזה
              עוד עו"ד | 09/06/2008 12:16

              בוא נכיר בעובדות - כן, במכללות טווח הסטודנטים הוא יותר רחב מאשר באוניברסטאות. האם זה אומר שבהכרח בוגר אוניברסיטה עדיף על בוגר מכללה?? ממש לא!! הגיע הזמן, ובייחוד במקצוע שלנו שאנשים ישפטו אנשים לפי מי שהם באמת ולא על סמך סטיגמות כאלו ואחרות אשר לא פעם אינן רלוונטיות. דר"א אם ניקח את בחינות הלשכה כמדד (כפי שלא פעם אנשים אוהבים לעשות) ונבחן את התוצאות באופן סטאטיסטי נכון נגלה שהן כמעט הבדלים בין בוגרי המכללות לבוגרי האוניברסטאות. הסבר למתקשים - תורידו את בוגרי המכללות שנכשלו בבחינה (ולרוב מדובר באותם אלו שלאו דווקא היו צריכים לסיים את הלימודים, או לחילופין אנשים מבוגרים שלמדו את התואר להשכלה כללית ולא באמת יכלו לשבת חודשיים וללמוד כמו שצריך לבחינה כי יש להם עבודה ומשפחה לפרנס) ותגלו שהממוצע של בוגרי המכללות זהה או דומה לממוצע של בוגרי האוניברסטאות.

              • סוף סוף תגובה ברמה - כל הכבוד אני מצטרף  לת
                המנוסה | 09/06/2008 15:00

                • מה נסגר אתכם?
                  לולה | 09/06/2008 15:30

                  תגידו אין לכם עוד דברים להתווכח עליהם חוץ מזה? איזה וויכוח מפגר! מה שבאמת קובע זה תוצאות, בואו שניכם תצאו לשטח ותראו מי יותר טוב, מי מביא יותר לקוחות ומי עושה יותר כסף, ובזה ידידיי תוכלו להוכיח לעצמכם מי יותר טוב!!! אני מכירה לא אחד ולא שניים שסיימו את האוניברסיטה העברית והם טיפשים כמו נעל, חסרי כל יכולת אנליטית פשוטה ובטח שלא יכולים בכלל לקרוא לעצמם משפטנים או עורכי דין- אבל עובדים! ומצד שני אני מכירה גם לא מעט בוגרי מכללות חכמים בטירוף. לא איפה שלמדת קובע אלא מה שתעשה עם זה אח"כ!!! תעלו והצליחו, ותשקיעו את האנרגיה שלכם במקומות הנכונים ובוויכוחים הנכונים.

                  • לולה החכמה, אני למדתי במכללה את ההתמחות עשיתי במשרד עו"ד
                    כח | 10/06/2008 09:30

                    ובמשרד עבד עו"ד שלמד לא פחות ולא יותר באוניברסיטה, את התמחותו עשה בבית המשפט, אבל מכאן ועד להוכיח את עצמו כעו"ד שמים וארץ, אפילו מכתב פשוט לצד שכנגד הוא לא ידע לנסח שלא נדבר על כתב טענות שאני הייתי צריכה לתקן לא אחת. בסופו של דבר הוא פוטר היות ולא הוכיח את עצמו כעו"ד. אז אנא מכל המתנשאים למיניהם, אני גאה בתואר שלי, לא השגתי אותו בחסד, השקעתי ממיטב מרצי, זמני, דמי וזיעתי, למדתי וחרשתי ימים ולילות להגיע לתואר הנכסף ולא היו לי הקלות כפי שכולכם האוניברסיטאיים טוענים. העובדה כי עברתי את הבחינות הן בכתב והן בע"פ מעידה כי אותם מרצים לא לחשו לי ולא הקלו עלי, נהפוך הוא, עקב הסטיגמה הם השקיעו יותר בנו על מנת שהמכללות יוכיחו את עצמם כמסגרות שמהן יוציאו עורכי דין ברמה מקצועית גבוהה יותר מהאונברסיטאות, והעובדות בשטח מוכיחים זאת. שיהיה לכולם בהצלחה וכפי שנאמר: הקנאה והתאווה מעבירים דעתו של אדם

                    • חבל שאתה לא יודע להבחין בין "סטיגמה" ל"עובדות". החבר'ה כאן מציגים לך עובדות, ואני באמת לא מבין למה ה  לת
                      עצוב לי עליך | 10/06/2008 09:34

                      • בו נסגור את הויכוח הזה בכך שלמעשה הכל תלוי בבן אדם והיכולות שלו ומה לעשות צריך גם מזל בחיים  לת
                        מזל | 10/06/2008 09:41

                        • צ"ל- "בוא" ולא "בו". והנה לכם דוגמה למה חובה לסגור את המכללות  לת
                          מישהו | 11/06/2008 12:05