זו היא המציאות העגומה לשמה!

  • עו"ד + עבודה נוספת
    האם ראויייי | 04/06/2008 21:23

    מכיוון שהשכר לעו"ד צעיר בואו נגיד לא ממש בשמיים האם מותר לעו"ד לעבוד בעבודה נוספת

    • זו היא המציאות העגומה לשמה!  לת
      צדיק | 04/06/2008 23:05

      • אני לא חושבת שיש מניעה מעו"ד לעבוד בעבודה נוספת ואם כן זו חוצפה!  לת
        שירי | 05/06/2008 11:40

    • זה תלוי במידה מסוימת בשאלה מה אומר ההסכם עם המעסיק
      שש | 05/06/2008 11:47

      למשל, לעו"ד בשירות המדינה אסור לעבוד בעבודה מוספת ללא אישור מפורש מהגורמים המתאימים. יש גם משרדים שידרשו ממך שלא לעבוד בעבודה נוספת (מחשש שזה עלול לפגוע ביעילות שלך במשרד). כמובן שאם הם דורשים דבר כזה השכר צריך להיות הולם. הרבה פעמים הנושא לא מוסדר במפורש ואז עקרונית אין מניעה כל עוד זה לא פוגע בעבודה במשרד (אבל זה עניין של פרשנות הסכם עבודה). מבחינת כללי האתיקה לא ידוע לי שיש מניעה. בכל מקרה, אם העיסוק הנוסף הוא בתחום המשפטי, כדאי לודא שיש לך ביטוח מקצועי שמכסה את זה.

      • מותר ואם באמת יש לך זמן - אפילו ממולץ  לת
        ק | 05/06/2008 15:12

        • אני יודע שפעם היה איסור במפורש לעסוק בתחומים מסוימים, לדעתי היום ביטלו את זה  לת
          מאור | 05/06/2008 16:21

          • זה באמת כבר השיא - ביום עו"ד בערב מלצר- לאן נגיע?
            שני | 05/06/2008 17:46

            תראו לכם שהעו"ד צריך להגיש אוכל ללקוחות שלו במסעדה :)

    • ברור  לת
      מוקי | 06/06/2008 09:20

      • במקום לעבוד במקום נוסף עדיף להשקיע במשרד שעות נוספות אפילו שהן ללא תשלום נוסף
        דנה | 06/06/2008 15:34

        חשוב להראות למשרד שכדאי להשקיע בך ובכללי להראות רצינות אני משוכנעת שעו"ד שעובד בעבודה נוספת שלא קשורה למשפטים לא ישאר במקצוע לאורך זמן

        • אם מבחינת המעסיק אין בעיה אם זה (מה שקשה לי להאמין) ו/או לא התנה את זה בחוזה/הסכם העבודה אז אין שום  לת
          לירון | 06/06/2008 17:34