בוודאות כן, אני באופן אישי הייתי בעשרות הקראות בתקופת ההתמחות שלי

  • ייצוג בהקראות
    אליהו | 03/06/2008 20:19

    ברצוני לדעת האם מתמחה שסיים את חבינות הלשכה בהצלחה, דהיינו הן הבחינה בכתב והן הבחינה בע"פ. האם ועוד טרם קבלת הרשיון יכול להופיע בהקראות (לא בדיונים מורכבים, למשל הוכחות וכדומה) האם מתמחה שעבר כאמור יכול להופיע בדיונים טכניים כמו למשל הקראות. אודה לתשובה, תודתי נתונה מראש.

    • בוודאות כן, אני באופן אישי הייתי בעשרות הקראות בתקופת ההתמחות שלי
      עוזורי | 03/06/2008 22:18

      עסקתי בתעבורה וחרשתי את הארץ, חוץ מלכמה שופטים שזה הפריע ובכל זאת נתנו לי להופיע אף אחד לא אמר כלום

      • זה שבשטח אף אחד לא אומר כלום, לא הופך זאת למותר
        המנוסה | 03/06/2008 23:37

        כל עוד אין לך רשיון, אסור לך לייצג. ולהזכירך אתה כבר לא מתמחה. קצת סבלנות בסך הכל עוד שבוע ותהיה עו"ד דין מן השורה, האם שווה לסכן את הרשיון בכך שיהיה איזה עו"ד קנאי שילשין לועדת האתיקה על עבירה ?

        • בטח שמותר למתמחה לייצג!, תראה מה קורה בפרקליטות כמה פעמים מופיעים שם המתמחים  לת
          צדיק | 04/06/2008 23:08

          • למתמחים של הפרקליטות יש כתב הסמכה מאת היועץ המשפטי לממשלה
            שש | 05/06/2008 17:05

            שמסמיך אותם לייצג. זה שונה לחלוטין מאשר מישהו שאינו מתמחה כלל ולא חלים עליו הדינים המיוחדים של מתמחים ו/או עובדי שירות המדינה.

    • כל עוד לא קיבלת את הרשיון אסור לך לייצג
      שש | 05/06/2008 11:44

      כרגע אתה לא מתמחה ולא עו"ד. העמדה הרשמית של הלשכה היא שגם אם עברת את הבחינות ואתה זכאי לקבל רישיון, כל עוד לא קיבלת אותו אתה עדין לא עו"ד מוסמך (יש בטקס איזה קטע שטותי של השבעה) ואסור לך לבצע פעולות המוגבלות לעו"ד בלבד, לרבות ייצוג, בהקראות או בכל דיון אחר. חבל להסתבך עם הלשכה - כמה עוד כמה ימים בסבלנות!

      • ל שש - עובדה ישנם הרבה מתמחים שמייצגים , פשוט לא בדברים מהותייים אלא בדברים הפשוטים
        עו"ד מנור | 05/06/2008 15:24

        השופטים הרבה פעמים אוהבים לומר " בזבוז זמן שיפוטי" אז המשרדים וגם במגזר הציבור המציאו לעצמם "בזבוז זמן עו"ד " ולכן שולחים מתמחים

        • כל עוד לא קיבלת רישיון (מה שיתחרש בשבוע הבא) יש עליך איסור לייצג  לת
          עו"ד מאור | 05/06/2008 16:22

        • מי שסיים התמחות ואינו מתמחה ואינו עו"ד דינו שונה
          שש | 05/06/2008 17:03

          על פי הדין, למתמחה מותר לייצג את שולחי מאמנו בבית משפט השלום במחצית השנייה של שנת ההתמחות שלו, תחת הפיקוח של המאמן. בפועל מותחים קצת את ההיתר הזה ומתמחים מייצגים לפעמים גם במחצית הראשונה של ההתמחות. אבל מי שאינו מתמחה ואינו עו"ד לא נהנה משום היתר כזה. אגב, מתמחים בפרקליטות מייצגים לא מכוח ההיתר הזה אלא מכוח הסמכה ישירה של היועץ המשפטי לממשלה, שזה גם משהו אחר. בקיצור, לא הייתי מציעה לבנות על זה שאף אחד לא ישים לב (מה אם ישאלו: האם אתה עו"ד או מתמחה? מאיזה משרד אתה? האם ישקר לביהמ"ש? הרי עדין איננו עו"ד לפי הלשכה!), לא הייתי ממליצה לקחת סיכונים. בפרקטיקה שופטים לא מתפלאים כשמתמחים מייצגים כי יש היתר לכך. עד כמה שזה נשמע אבסורדי, למי שאינו מתמחה ואינו עו"ד אין היתר, ועדיף לא לקחת סיכון.

          • שש- איזו תשובה מנומקת- התרשמתי רבות  לת
            עו"ד מנור | 05/06/2008 17:43

            • יצוג בהקראות ובבית המשפט מותר מהמחצית השניה של ההתמחות וכל עוד יש מאמן שלכאורה מפקח
              דנה | 06/06/2008 15:36

              כלומר ברגע שסיימת את ההתמחות אינך רשאי להופיע