זה מילכוד מכיוון שמצד אחד אתה מאוד רוצה את העבודה מצד שני רובם ללא תנאים סוציואלים

  • אילו תנאים, חוץ ממשכורת, יכול לבקש עו"ד צעיר?
    מייק | 03/06/2008 11:23

    אני עו"ד מתחיל ורציתי לדעת מה אני יכול לבקש בראיון עבודה, חוץ ממשכורת: למשל, שעות נוספות, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים, חופשה מוגדלת, שעות עבודה שונות מהמקובל וכד'. אשמח לקבל הצעות לכל סוג של בקשה, מופרכת ככל שתהיה, כי אני רוצה לדעת עם אילו כלי נשק לצאת לקרב. תודה

    • זה מילכוד מכיוון שמצד אחד אתה מאוד רוצה את העבודה מצד שני רובם ללא תנאים סוציואלים
      עו"ד בלי תנאים | 03/06/2008 12:33

      ההמלצה שלי היא לנסות לרמוז אך לא לבקש במפורש אין מה לעשות זו המציאות העגומה

    • מצטרפת לשאלה
      עו"ד | 03/06/2008 14:23

      מה ניתן לבקש מלבד משכורת?..

    • הצעות לתנאים נוספים
      שש | 03/06/2008 15:12

      מעבר לכל מה שציינת (ביטוח מנהלים, קרן השתלמות, שעות נוספות, ימי חופשה נוספים ושעות עבודה שונות מהמקובל): - קודם כל - חניה ע"ח המשרד. זה מאסט. (ולא דיברתי בכלל על דמי חבר בלשכה וביטוח מקצועי, כמובן) - דמי נסיעה מוגדלים או אפילו הוצאות רכב. ופעם היה גם איזה פרסום על כך שהמשרדים הגדולים (השם שאני זוכרת היה גורניצקי) התחילו לתת רכב ליסינג, אבל זה כמובן מותנה בהתחייבות ל-3 שנים. - השתתפות בארוחות צהריים / שוברים למסעדות. - פלאפון ע"ח המשרד (אבל זה אומר להיות זמין למשרד 24/7) או לפחות החזר הוצאות חלקי. - מחשב נייד לעבודה בבית/בדרכים (אבל זה אומר שמצפים ממך לעבוד בבית). -משכורת 13. - בונוסים על הישגים/סיום פרויקטים מסוימים וכו'. - אחוזים על הבאת תיקים למשרד. לקחת בחשבון שיש הרבה משרדים שרק ישמעו דרישות כאלה ויגלגלו אותך החוצה צכל המדרגות. יש ממש משרדים בודדים שממש מוכנים למו"מ על תנאים כאלה.

      • שש- זו אופטימיות לשמה! למה מישהו יהיה מוכן לתת לך את כל זה יש כלכך הרבה עורכי דין שיהיו מוכנים לעבוד  לת
        חח | 03/06/2008 15:19

        • ריאלי, ניתן לבקש הוצאות רכב,חנייה, הוצאות טל', וניתן לבקש שהחל משנה 2 של ההתקשרות ביטוח סוציו'  לת
          רני | 03/06/2008 16:00

        • אופטימיות
          שש | 03/06/2008 18:08

          אם הבנתי נכון, השואל ביקש כמה שיותר רעיונות כדי לדעת עם מה אפשר להתחיל מו"מ (בלשונו: "אם אלו כלי נשק לצאת לקרב"). עשיתי כבקשתו ונתתי לו רעיונות - אף אחד לא אמר שזה מה שהוא יצליח לקבל. מידיעה אישית, יש משרדים שמוכנים לתת לפחות חלק מהתנאים האלו (גם אם לא את כולם יחד). התשובה לשאלתך "למה שמישהו יהיה מוכן לתת את כל זה כשיש כל כך הרבה עורכי דין שמוכנים לעבוד בלי כל הזכויות האלה" היא שבין המשרדים *הטובים* יש תחרות על עורכי הדין הטובים, וכדי למשוך עו"ד *טוב* (ולא עו"ד שמוכן להסתפק בתנאי עבודה ללא כל הזכויות הללו) הם יהיו מוכנים להציע לו דברים שמשרדים אחרים לא יכולים להרשות לעצמם. מדבריו של השואל ניתן היה להבין שהוא מייעד את עצמו לעבוד במקום שזה המצב בו. ברור שהתשובה לא מיועדת למי שהולך לעבוד במשרד שמשלם 5 נטו.

          • מסכים, בין מה שמבקשים לבין מה שמוכנים להתפשר עליו יש מרחק.
            המנוסה | 03/06/2008 23:48

            אבל צריך לזכור שמבחינת המעסיק, הוא מסתכל על השורה התחתונה, כמה זה עולה לו ? ולמה אני מתכוון ? מעסיק מוכן לשלם/להוציא X כסף כדי לממן לעצמו עו"ד שכיר. הגודל של הX נקבע לפי ההכנסה שתצמח למעסיק מעבודתו של העו"ד השכיר. כמובן שככל שהעו"ד טוב יותר ומנוסה יותר כך ניתן לצפות שהוא יביא ליותר הכנסה נוספת ולכן ניתן לשלם לו יותר. אבל מבחינת המעסיק זה לא ממש משנה איך הוא יתן את הכסף, האם בצורה של תנאים סוציאליים משופרים או בשכר נטו או בכל דרך אחרת. חוץ מדבר אחד, והוא יצירת תקדים, אם יתן לעו"ד החדש משהו עלולים האחרים לבוא ולדרוש גם, אבל השכר שלהם כבר נקבע ואז אצלהם זה יהיה כמו הגדלת השכר ומכך המעסיק רוצה להמנע. אז מה שריאלי לדרוש הוא מה שכבר מקבלים עו"ד שכירים אחרים במשרד. רוב הסיכויים שהתשובה של המעסיק תהיה לגבי חלק מהדברים את זה ניתן לך בהמשך, אחרי שנראה שאתה באמת שווה את זה (או אותו רעיון במילים יפות).

            • בעקרון מסכימה איתך
              שש | 05/06/2008 11:41

              צריך לקחת בחשבון כמה דברים: - לפעמים למשרד קל יותר לתת תנאים נוספים מסוימים מאשר אחרים, כי הם "עולים" לו פחות בכסף אבל נותנים הרגשה טובה לעובד, כמו טלפון סלולרי או השתתפות בארוחות. לפעמים זה יותר קל מאשר לתת עוד כסף למשכורת ולכן שווה לבקש. השאלה אם המשרד ייתן תלויה כמובן בשאלה אם זה מקובל אצלו ואם זה משתלם יותר מאשר כסף נטו לבנק. - אכן יש חשש מתקדימים שיובילו לדרישות מצד עובדים אחרים, אבל מכיוון שלא תמיד אתה יודע מה מקבלים עובדים אחרים במשרד כשאתה מנהל את המו"מ, עדיף לבקש ולקבל תשובה שלילית מאשר לא לבקש כלום. - לפעמים גם יש תקדימים! יש לי שתי חברות שעבדו באותו משרד לאחר ההתמחות. אחת סיימה את ההתמחות (במשרד אחר) חצי שנה מאוחר יותר ולכן התחילה את העבודה חצי שנה מאוחר יותר, כאשר הראשונה היא שבעצם הביאה אותה למשרד. זו שהגיעה שנייה התמקחה על התנאים והשיגה שכר גבוה יותר, בעקבותיו נאלצו להעלות את השכר גם לחברה הראשונה. אז לפעמים זה עובד! - בהחלט מקובל לדחות חלק מהתנאים הנלווים לאחר תקופת ניסיון מסוימת, אבל אם לא תבקש מלכתחילה - איך תקבל?

          • נכון, זה בדיוק מה שרציתי. תודה לך על הרעיונות המצוינים...  לת
            מייק | 04/06/2008 17:29

            • תנו החזרים על סלולרי והוצאות רכב, מספיק לי אני לא דורש הרבה  לת
              פלפל | 04/06/2008 21:27

              • לעו"ד שאין ניסיון בכלל לא נראה לי שיש לו זכות לבקש משהו  לת
                עו"ד מנוסה | 04/06/2008 23:09

                • למה לעו"ד בלי ניסיון אין זכות?
                  שש | 05/06/2008 11:32

                  עו"ד ללא ניסיון הוא עדין בוגר תואר אקדמי ובעל שנת ניסיון מההתמחות (אם לא ניסיון מעשי נוסף מעבודות אחרות). הוא לא אמור לקבל תנאים כמו של פועל ייצור או עובד ניקיון. הוא בהחלט יכול לדרוש תנאים שמתאימים למקצוע ולססטוס. אפשר אולי להתנות את זה בתקופת ניסיון קצרה כדי להתרשם מיכולתו, אבל מי שמגיע עם קבלות - למה שלא יקבל את זה מראש? איך מצפים למשוך אנשים טובים ללא זה?

                  • עו"ד ללא ניסיון יש כלכך הרבה לכן מה לעשות יש עודפים רבים בשוק
                    עו"ד מנוסה | 05/06/2008 11:42

                    ובגלל שאין על באמת דרך טובה למדוד את היכולות המקצועיות בשנה הראשונה של ההתקשרות של עו"ד צעיר במשרד החדש הוא לא יקבל כמעט כלום אם יוכח עצמו ויראנ שיש לו יכולת להכניס כסף למשרד ברור שיקבל תנאים טובים מאוד אפילו

                    • אפשר לחשוב גם על לבקש השתתפות בדמי חבר ללשכה ובביטוח המקצועי
                      עו"ד שי רבינוביץ | 05/06/2008 16:57

                      למרות שאני פסימי לסיכוי שתקבל זאת

                      • להיפך: דמי חבר וביטוח מקצועי זה מינימום
                        שש | 05/06/2008 17:08

                        משרד שלא נותן אותם לא שווה שיעבדו אצלו בכלל.

                        • רוב המשרדים לא יתנו את זה לעו"ד שלפני שבוע קיבל רישיון
                          עו"ד רבינוביץ | 05/06/2008 17:22

                          חוץ כמובן מהטופ 10

                          • זה פשוט לא נכון עובדתית
                            שש | 05/06/2008 17:57

                            בקורות חיפוש העבודה יצא לי להתראיין רק במשרד אחד מהטופ 10, ובועוד הון מדרשים אחרים מכל המגוון, ובכל זאת לא העליתי בדעתי שיהיה משרד שלא ישלם את דמי החבר והביטוח המקצועי (ואכן המשרד בו אני עובדת מזה כשנה וחצי, משרד של כ-7 עו"ד, שילם אותם מהיום הראשון בלי שום שאלות). גם מחברים וחברות שמועסקים במגוון משרדים (אמנם משרדים טובים, אבל בהכרח "טופ 10") לא שמעתי שדבר כזה בכלל עלה כאופציה. ברור לי שיש משרדים קטנים, עניים ועושקים שלא מוכנים לתת את המינימום הזה, אבל משרדים כאלה לא שווה לעבוד אצלם (אלא אם כן אתה ממש נואש ואין שם אפשרות אחרת בשטח). יש הרבה מאוד משרדים - לא בהכרח גדולים ומפורסמים - שזה מובן להם לחלוטין שחלק מתנאי העבודה של עו"ד, בדיוק כמו משכורת, זה דמי החבר והביטוח המקצועי.

                            • הלוואי וכך זה היה- המציאות שאני רואה היא קצת יותר עגומה  לת
                              הילה | 06/06/2008 15:26