כמה יכול לדרוש עו"ד מתחיל

  • כמה יכול לדרוש עו"ד מתחיל?
    מייק | 06/05/2008 17:30

    אני עומד לקראת סיום התמחות במשרד מסחרי קטן-בינוני (7-8 עו"ד). יש לי תואר ראשון במשפטים, כמובן, אבל גם תואר נוסף במדעי החברה, שניהם מאונ' תל-אביב. יש לי אנגלית ברמת שפת אם, אני בעל כושר ביטוי גבוה בכתב ובע"פ, ואני חושב שיש לי יתרונות רבים אחרים, שלא ניכנס אליהם עכשיו. כמה לפי דעתכם אני יכול לבקש מבחינת משכורת? חשוב לי גם להדגיש כי תנאי העבודה לא פחות חשובים לי מגובה המשכורת. כלומר, אני רוצה לצאת מוקדם פעמיים בשבוע, אני רוצה יותר ימי חופש, חנייה חינם, פנסיה, תחולת חוקי מגן וכו'. תודה האם דרישות אלה נאיביות לגמרי או שניתן לנהל עליהן מו"מ? כל תגובה, כולל צחוקים רועמים, תתקבל בברכה.

    • כמה יכול לדרוש עו"ד מתחיל
      מנסה לעזור | 06/05/2008 18:05

      אין תשובה ברורה לשאלתך, הכל תלוי במשרד. לדעתי לעו"ד מתחיל אין כל כך מרחב למו"מ, ולמשרדים בד"כ יש שכר קבוע לעורכי-דין מתחילים, שנע בין 7,500-9,000 ברוטו במשרדים בינוניים ל- 11,000-13,000ברוטו בגדולים ביותר. לגבי התנאים - הכל תלוי במשרד, אבל לא שמעתי על יותר מידי עו"ד שיוצאים מוקדם פעמיים בשבוע, לפחות לא במשרדים הגדולים..

      • למה רק בנאדם אחד ענה לי?  לת
        מייק | 09/05/2008 14:23

    • שכר לעו"ד מתחיל
      שש | 01/06/2008 14:39

      אני מצטרפת לתשובה של מנסה לעזור לגבי השכר - הטווח אכן גדול מאוד כך שצריך לדעת יותר פרטים על המשרד אליו תנסה להתקבל כדי לדעת מהן האפשרויות. אני יכולה להוסיף ולהגיד שישנם גם משרדים קטנים מבחינת מספר עו"ד אשר מציעים שכר כמו במשרדים הגדולים (11-12 ברוטו לעו"ד מתחיל), אולם מדובר כמובן במשרדים שמבחינת העיסוק הם משרדים מסחריים רציניים לכל דבר. לגבי שאר התנאים - תחולת חוקי המגן זה חלומות באספמיה, לא מכירה אף משרד שנותן (ב-99% מהמשרדים עובדים גלובלי, ברוב המשרדים בכלל אין חוזה כתוב כפי שנדרש בחוק). פנסיה לרוב נותנים אחרי תקופת ניסיון מסוימת (3-6 חודשים לפחות) ולא מייד, ויש משרדים שגם בכלל לא נותנים (גם משרדים טובים ביניהם), אבל זה בהחלט משהו שאפשר לקבל. חניה בחינם כמעט כל מקום רציני נותן (אלא אם זה במקרה משרד עם מצוקת חניה נוראית). יותר ימי חופש זה משהו שאפשר לנסות לקבל - יש משרדים שנוהגים בשיטה פתוחה יחסית - תקרע ת-XXX רוב הזמן, וכשבאמת תצטרך לא יעשו לך חשבון על החופש. יציאה מוקדם פעמיים בשבוע זה משהו שאפשר לנסות לקבל, אבל זה בהחלט עלול להיות מכשול בדרך לקבלת העבדה. רוב המשרדים רוצים עבדים שיתנו כמה שיותר תפוקה, ומי שמצהיר מראש שהוא לא הולך להישאר עד מאוחר כפי שמקובל במשרדים כאלה, ועוד פעמיים בשבוע, הוא לא עבד טוב ומועיל מבחינה זו. ייתכן שתצטרך להתפשר בשכר בשביל דרישה כזו.