בוא נראה

  • הקמת משרד עוה"ד הכיצד?
    רן | 02/05/2008 11:33

    שלום רב! אינני עו"ד אבל אני רוצה להקים משרד עוה"ד ולנהל אותו, יש לי את כל הידע הדרוש לשם כך. שאלה האם אדם פרטי שיוזם הקמת משרד עוה"ד ומנהל אותו, הוא לא עובר במקרה על איזשהו חוק בדרך? האם הדבר מקובל בכלל? אני באה מתחום העיסקי ויש לי המון עבודה משפטית, עד כה החזקנו שלושה עוה"ד לטיפול בעניינים השותפים שלנו וזה מתחיל לעלות לנו הון, אז הגענו להחלטה לפתוח משרד עוה"ד משלנו (בשביל כוס חלב כנראה כן קונים לפעמים פרה). אשמח לקבל הסבר על הקמת המשרד. תודה מראש.

    • בוא נראה
      עו"ד תמר טסלר | 02/05/2008 18:17

      אינכם יכולים לפתוח משרד ולתת שירותים משפטיים- היות והדבר שמור לעורכי דין בלבד (ברוך השם). פתיחת משרד עורכי דין ע"י אדם שאינו עורך דין, הינו בגדר עבירה. נורא פשוט.

      • רגע רגע עורכת דין יקרה, מה עם חופש העיסוק בדיוק?
        אולג | 04/05/2008 08:13

        את לא חושבת ששירותים משפטיים זה בדיוק כמו שירותים אחרים? אני לא אומר לפתוח משרד ולייצג - כמו שאם אני לא רוקח אני לא אכתוב מרשם רפואי: אבל לפתוח מרכז לשירותים משפטיים, ולהעסיק שם עורכי דין: מה הבעיה בדיוק? או שאתם עם הלשכה שלכם העברתם חוקים מתחת לאף שרומסים את חופש העיסוק... שהפך להיות לחוק יסוד אם אני לא טועה.. ? עורכי דין תמיד מוצצים דם, לא?

        • אוו איזה מילים גדולות
          עו"ד תמר טסלר | 04/05/2008 13:59

          יש תחומים מסוימים שבהם ניתנת האפשרות לעבוד רק לעורכי דין. אם אתם פותחים "מרכז" ומעסיקים שם עורכי דין שנותנים למעשה את השירותים המשפטיים, עם זה אין בעיה. אהבתי את ה: אתם עם הלשכה.... עוד שאלות?

          • אז רגע יש או אין בעיה
            אולג | 04/05/2008 18:02

            אני פותח משרד גדול: אני קורא לו למשל: המרכז המשפטי. אני מפרסם - באים לקוחות - נכנסים לעורכי הדין - אני משלם לעורכי הדין, הלקוחות משלמים לי. ?

            • תראה
              עו"ד תמר טסלר | 05/05/2008 08:44

              אני אישית לא מכירה אף מקום שעובד ככה. למה? אם אני כעו"ד מעבירה לעו"ד אחר תיק הוא יכול לתת לי אחוז כמוסכם בינינו (בד"כ שליש). אם אזרח רגיל מעביר לי תיק, הוא אינו זכאי לקבל חוץ מתודה שום דבר. כשאתה כאזרח פותח מרכז שנותן אך ורק שירותים משפטיים ייחודיים לעורך דין- אתה למעשה פותח משרד עורכי דין, ועל זה כבר דיברנו לפני. אני ממליצה לך לדבר עם עו"ד שאתה הית רוצה לשכור ולשאול אותו. שהוא ישב ויבדוק. יפנה לועדת האתיקה של הלשכה, ויעשה את העבודה! בהצלחה.

              • הוספה והבהרה
                עו"ד תמר טסלר | 05/05/2008 10:06

                עכשיו כשקראתי את כל התגובות שלי, הבנתי שאמרתי לך שני דברים מנוגדים ואולי באמת בגלל זה לא הבנת :) 1. אם ה"מרכז" יעסוק אך ורק בשירותים משפטיים המיועדים לעורכי דין, נראה לי שלא ניתן לפתוח "מרכז" כזה, כי הינו כמו משרד עורכי דין. 2. אם ה"מרכז" יעסוק בין היתר בדברים אחרים, ובמתן שירותים משפטיים, ע"י עורכי דין שכירים, אז אולי אין בעיה. אם מדובר בשני, כדאי מאוד לחשוב בדיוק איך זה יעבוד ולפנות במכתב לועדת האתיקה של הלשכה ולראות מה הם יגידו. טוב, עכשיו ברור יותר, לא? בהצלחה!!!

                • הגבלות
                  אורן | 05/05/2008 22:54

                  לפי החוק: מי שאיננו עו"ד לא מוסמך לתת שירותים משפטיים - זו עבירה פלילית. לפי כללי האתיקה לעו"ד אסור לייעץ ללקוחות של חברה מעסיקה שלו כשהחברה גובה את התשלום בעד הייעוץ שנתן לכיסה. לפי הכללים אסור לעו"ד לשתף ברווחים מי שאיננו עו"ד. ישנה כבר חברה כזו שנמצאת בהליכים משפטיים עם לשכת עורכי הדין "החברה למימוש זכויות ביטוח" או משהו כזה, למיטב ידיעתי יש תביעה נזיקית נגדם בסך 2.5 מיליון שח ועו"ד הלכים נגדם...אז שיהיה בהצלחה...

                  • עבירה. סוף פסוק.
                    גדעון | 10/09/2008 23:37

                    חברים יקרים, אין פה בכלל שאלה וכל עו"ד שעבר לפני רגע את בחינות הלשכה אמור לדעת לענות באופן חד וחלק - הדבר אסור לחלוטין. עו"S אינו יכל לשתף מישהו שאינו עו"ד בהכנסותיו, או להקים איתו עסק העוסק בייעוץ משפטי, על הגירסאות השונות שהצעתם. מקווה שהבהרתי.

    • מה הבעיה  לת
      יי | 08/05/2008 02:22

    • מה הבעיה
      יניב | 08/05/2008 02:31

      למה לא פשוט להקים מחלקה משפטית בתוך החברה,

      • מחלקה משפטית לא יכולה לייעץ ללקוחות אלא לחברה בלבד
        אורן | 08/05/2008 19:58

        ומשכך, לא תוכל להינות מהפירות.

    • אורן צודק - אתם חיים בסרט חבל"ז. מה שאתם רוצים לעשות - נוגד את החוק  לת
      נועה | 21/05/2008 08:53