אם יש לך כח להסבה מקצועית

  • האם להמשיך במקצוע אם לאו
    מלי | 10/04/2008 20:50

    אני עו"ד מזה כמעט שנה. יש לי התלבטות האם להישאר במקצוע, הפרקטיקה שונה מאוד מלימודי התואר, כידוע. אני חשתי מנוצלת בתחום הטרום התמחות, בהתמחות וגם כיום כעו"ד חשה מנוצלת ולא מרוצה מהעבודה. מבקשת את עצתכם בעניין, ואם כן לעזוב, אז לאיזה תחום כי אין לי מושג.. מרגישה שלמדתי 3.5 שנים לתואר סתם. אני מבינה שלקצור את הפירות לוקח המון זמן ואני רק שנה עו"ד, אולם רמת הניצול בתחום זה לדעתי, עוברת כל גבול, ואין כלל פיקוח על הנעשה! מה דעתכם??

    • אם יש לך כח להסבה מקצועית
      המנוסה | 11/04/2008 09:01

      אז ודאי שלעזוב את מקצוע עריכת הדין. להיות עו"ד שכיר זה להיות עבד בשכר גרוע. ומנסיון גם להיות עצמאי זה לא פיקניק (אלא אם כן את טיפוס שמסוגל לעשוק לקוחות). איזה מקצוע, זו שאלה קשה שתלויה בנטיות שלך, מנהל עסקים יכול להיות טוב וגם לנצל את הידע המשפטי שלך. בהצלחה בכל מקרה.

    • שינוי כיוון מקצועי
      ליאורה לבנשטיין | 12/04/2008 18:13

      היום קשה יותר מתמיד להיות עורך דין. בנוסף, אם כבר בתחילת הדרך יש אכזבה וחוסר שביעות רצון, עדיף לפנות לתחום אחר.אל דאגה, השנים שהשקעת בלימודים לא הלכו לאיבוד. הכלים אותם רכשת במהלך הלימודים וההתמחות ישמשו אותך כמעט בכל תחום אחר והתואר במשפטים יהווה יתרון. בהצלחה.