אני חושב שזה בזבוז זמן!

  • דיון: האם כדאי לעורך דין ללמוד לתואר שני?
    ליאורה לבנשטיין | 23/11/2007 08:32

    בשוק הרווי של עורכי דין, האם לבעלי תואר שני יש יתרון כלשהו? האם תואר שני מבטיח אפשרות לעבודה במשרד יוקרתי או במחלקה המשפטית של ארגון ידוע ומכובד שמשלם משכורת נאה ומעניק בונוסים והטבות? ואם מחליטים ללמוד לתואר שני, האם נכון ללמוד תואר שני במשפטים או עדיף MBA או אולי דיסציפלינה אחרת?באיזה מוסד כדאי ללמוד? באוניברסיטה, במכללה או בחו"ל? האם להתחיל בלימודי תואר שני מיד אחרי קבלת התואר הראשון או עדיף להתנסות קודם בחיים התעסוקתיים? אלה הדילמות איתן הרבה עורכי דין צעירים מתמודדים. נשמח לשמוע מה דעתכם

    • אני חושב שזה בזבוז זמן!
      עו"ד1 | 25/11/2007 08:10

      למדתי ברמת העיקרון בשני מסלולים לתואר הראשון, מדעי הרוח ומשפטים. אין צורך לציין כמה הדברים היו שונים. בכל מה שקשור לתואר שני, אני לא מבין מדוע עליי להמשיך בעוד סל של קורסים (חלק מעצבנים במיוחד, שהן חלק מהחובות) - ואני לא מדבר על הכסף עכשיו... בלי שיש לכך ערך מוסך ממשי. העבודה והניסיון במשרד הם הערך המוסף המשמעותי ביותר, ואם רוצים להרחיב ידיעות לומדים לבד. כשיש רישיון ומתחילים להתמקצע, לדעתי מה שחשוב אם רוצים להתרחב בידיעות - זה ללמוד משהו מתוך עולם אחר, עולם אחר של חשיבה, דווקא משם אפשר לצמוח. אני גם לא בטוח שמקבלים עדיפות כזו או אחרת במשרדים מסוימים רק בגלל התואר השני. אשמח אם תחדשי לי. דורון

      • כמובן, התכוונתי בזבוז זמן ללמוד לת.שני במשפטים
        עו"ד1 | 25/11/2007 08:25

        בברכה

        • אני ממש לא מסכים איתך
          רוצה להיות עו"ד | 03/12/2007 20:50

          כמה שתדע יותר בתחום- כך תהייה עו"ד מוצלח יותר.

          • כמה כבר צריך ללמוד כדי להיות עורך דין טוב?!
            ק. | 03/12/2007 21:56

            תואר שני= בזבוז זמן וכסף

      • ללמוד - בשביל מה?
        ליאורה לבנשטיין | 28/11/2007 00:16

        יש סוג של לימודים- ובמקרה הנדון- למודי תואר שני המשלימים, מעשירים ומרחיבים את הידע קיים, פרושו של הדבר להתמקצע.מצד שני, באמצעות לימודים בדיסציפלינה אחרת לגמרי ניתן לגלות תחומים אחרים שאולי מאוחר יותר ישתלבו בתחום עיסוקך .דוגמא: עורך דין שלפני הרבה שנים למד לתואר שני לימודי המזרח הרחוק וגם למד סינית. היום, כשהשוק הסיני רותח, הוא נותן יעוץ משפטי לחברות ישראליות שם!

    • תואר II
      אנונימוס | 25/11/2007 22:13

      אנוכי סטודנט לתואר שני במסלול ישיר באחת האוני'. לא היה לי כמעט כל עדיפות במשרדים בהם פניתי להתמחות. השוק הפרטי לא ממש מפנים את חשיבותו של התואר השני. בנוסף, הקורסים אינם יותר מאתגרים או מעניינים, ולעיתים יש תחושת בזבוז. בדיעבד, עדיף להוציא תואר נוסף במשהו פרקטי, או לפחות במשהי שיעשיר אותי, כבנ"א. בהצלחה

      • אם כבר תואר שני, עדיף בתחום שונה, כדי להרחיב אופציות, למה להצטמצם דווקא למשפטים?  לת
        אלמנטרי ווטסון | 26/11/2007 03:34

        • לימודי תואר שני
          ליאורה לבנשטיין | 26/11/2007 05:14

          רב עורכי דין שלמדו לתואר שני במשפטים אומרים שזה לא הוסיף להם הרבה. לעומת, כאלה שלמדו לMBA נתרמו מהלימודים.

        • כל הפיתרון לויכוח מסתכם בשאלה אחת:
          נדב מ. | 26/11/2007 08:29

          האם תואר שני מקנה שידרוג כלשהוא בתחום המקצועי, יחס אחר, עדיפות וכדו' - אם כן, אז זה בהחלט לגיטימי וטוב שיהיה

          • לא מסכימה
            ליאת | 26/11/2007 22:35

            למה הכל חייב להיות במונחים של "משתלם או לא?" מה לגבי השכלה, ידע נוסף, פיתוח עצמי?? נראה לי שאנשים פה חושבים רק על כסף וזה עצוב

        • להפך, עדיף להתמחות במשהו אחד  לת
          רוצה להיות ד"ר | 27/11/2007 15:23

          • מישהו למטה כתב הערה נכונה, למה בכלל לעשות תואר ראשון?!
            עמית | 27/11/2007 19:26

            כשיש כל כך הרבה עורכי דין בארץ...

          • נוסחה
            ליאורה לבנשטיין | 28/11/2007 00:01

            להצלחה המקצועית אין נוסחה אחת. יש מי שיצליח כד"ר באקדמיה ומי שיצליח כד"ר בשוק הפרטי, או בעליון....אין לי ספק שדוקטורט פותח דלתות

        • אופציות
          ליאורה לבנשטיין | 27/11/2007 23:56

          יש כאלה שמחפשים בתואר שני להעמיק בתחום מסוים ואינם מחפשים להרחיב אופציות תעסוקתיות, אלא להוסיף נדבך לקיים

        • זאת בכלל לא הנקודה!!
          קרן | 03/12/2007 20:52

          הרעיון הוא שאם את לומדת משהו עדיף שתדעי עליו יותר מאחרים, בכל מתבטא הייתרון היחסי שלך. עדיף לדעת הרבה על קצת מאשר קצת על הרבה..