אני עורכת דין חצי שנה

  • דיון: כמה עו"ד צעיר/ה מרוויח/ה?
    עו"ד טלי קסלר | 19/11/2007 09:49

    כמה מרוויח ב"שוק" עו"ד שנה ראשונה? עו"ד שנה שנייה? איפה מרוויחים יותר - בשוק הפרטי או הציבורי? האם יש לך ביטוח מנהלים? אחרי כמה זמן קיבלת? האם אתה מרגיש שאתה עובד מצאת החמה עד צאת הנשמה אך לא מצליח לגמור את החודש? את התשובות לשאלות האלה כולם רוצים לדעת אך לא תמיד נעים לשאול... אני מזמינה אתכם לבוא ולספר, לשאול, להתלונן או להגיד מה אתם חושבים בעניין הזה.

    • אני עורכת דין חצי שנה
      מלי | 19/11/2007 17:18

      אני עובדת בבימ"ש בתור עוזרת משפטית ומרוויחה 6,300 ש"ח (ללא נסיעות) ברוטו. אני עובדת 8.5 שעות ביום ויש לי ביטוח מנהלים וכו'. מהבחינה הזאת אין ספק שהתנאים מעולים קל וחומר לעו"ד מתחיל. אבל זה לא מקום שאפשר להתפתח ו/או להתקדם מבחינת קריירה כעו"ד, העבודה היא בעיקר כתיבה, אתה נתון לדרישותיו של שופט ועליך לתת מענה מיידי לכל צרכיו בכל נושא, לא ניתן לייצג כמובן... אז יש יתרונות ויש חסרונות. בעבר עבדתי במשרד עו"ד כטרום מתמחה משעות הבוקר ולפעמים עד 23:00 בלילה, עבור 20 ש"ח לשעה (אין גבול לניצול).. לכן אין סיכוי שאחזור לזה ובחרתי לעבוד במקום ציבורי עם פחות שעות. החסרון בכך הוא שלא ניתן לצבור ניסיון בבימ"ש כמו עו"ד שעובד במשרד שגם מייצג וכו'.

      • רק רציתי למור שאני מבסוט מהרעיון של הדיון  לת
        :) | 19/11/2007 23:56

        • מחלקה מסחרית - 6500 ברוטו
          עו"ד שי | 21/11/2007 07:38

          היי, אחרי שנת התמחות במשרד בינוני עד גדול ,דיי מפורסם בתל אביב שאני לא בעניין של לפרסם את שמו, נקלטתי במשרד (וזו היתה חגיגה והרמת כוסית). כמתמחה הרווחתי 4700 ש"ח וזו קפיצת מדרגה בשבילי, יחד עם זאת אני בטוח שאפשר להרוויח הרבה יותר. אני עובד משעה 9:00-19:00 בהגדרה, וכרגע אין ביטוח מנהלים. המשרד מממן חניון, אני גר בת"א ככה שאין ממש ענייני נסיעות. האמת, אין לי מושג אם להיות מרוצה או לרטון, אני בסה"כ בתחילת הדרך, אני יודע שחברים וותיקים במשרד (4) שנים כבר מרוויחים 10,000 ש"ח. נראה לי סביר, לפחות עד שאדע מספיק כדי להמשיך הלאה. אשמח לדעת אם אני במקום ממוצע. יום נפלא

        • דיון
          ליאורה לבנשטיין | 26/11/2007 05:16

          אשמח אם תרחיב את הנושא לתחום של צפיות ורצונות

    • לא מרוויחים לפי שעה?
      סטודנט שנה ג' | 21/11/2007 21:20

      ואז כמה שאתה עובד יותר ככה אתה מרוויח יותר, לפי שעות נוספות?

      • עבודה לפי שעה
        ליאורה לבנשטיין | 21/11/2007 22:50

        מי מרוויח? מי שמרוויח משכורת, כלומר עורך הדין השכיר. כידוע, משכורת היא על בסיס חודשי. מי מחייב לפי שעות?עו"ד העצמאי (או משרד עורכי דין) מחייב את הלקוח לפי שעות עבודה. המשכורת הינה על בסיס גלובלי ולא מקובל לשלם לעורכי דין עבור שעות נוספות. למרות זאת, לאחרונה ניתן פס"ד תקדימי בביה"ד לעבודה אשר חייב בעל משרד לתשלום עבור שעות נוספות לעו"ד שכירה.

      • שאלה יפה , אני מקווה שהוא מרוויח לא רע
        סימון | 21/11/2007 23:05

        כי הלימודים האלה ממש לא קלים, אז אני מקווה שהם שווים את הכסף..

        • ליאורה ראיתי את תמונך בפרקליטים? האם זו את באמת?
          רונן.ש | 25/11/2007 08:08

          סתם שואל? זו את?

    • אני עובדת במשרה של שכירה בשילוב עם עצמאית..
      אני | 26/11/2007 04:38

      ומשתכרת 3,000 ש"ח נטו לחצי משרה ומקבלת שירותי משרד מלאים בחינם, במשרד נחמד.. מעבר לזה, מכל חשבונית הכי גבוהה שיש לי בחודש באופן עצמאי, אני מעבירה 25% ואם אין לי הכנסה באותו חודש, אז אני לא מעבירה... מה דעתכם??