תשובה - מהו ההליך המשפטי הנכון והראוי

  • זקוקה לעצה חברים, מה ההליך המשפטי הנכון?
    עו"דית – דחוף | 07/05/2011 03:46

    בקרב דירה הסמוכה לדירת הלקוחות, מתנהל שלא כדין וללא היתר, עסק אשר בין היתר גורם לרעש, מטרד וחוסר מנוחה ללקוחות. הלקוחות פנו לעירייה בתלונה, אך העירייה מסרבת לטפל בעניין, למרות שהעסק כאמור לא קיבל היתר לשימוש חורג. יתרה מכך, העירייה מודה בפני המתלוננים, כי לעסק שכזה, במידה ואכן מתנהל באותו דירה הצמודה לדירת הלקוחות, אין שום היתר חורג לכך ו/או אינדיקציה שבכלל אי פעם הוגשה בקשה שכזאת ע"י דירת השכן להכשיר הפעלת עסק שכזה, אך בכל מקרה אין ברצון העירייה להתערב לסגירת העסק בדירת השכן. חברים, איך לדעתכם כדאי לפעול כנגד אותו עסק המתנהל בדירת מגורים ולאור החלטת העירייה? האם יש להגיש עתירה מינהלית כנגד החלטת העירייה שלא פועלת כנגד אותה דירה והעסק הפועל בה, עסק אשר פועל ללא היתר לשימוש חורג ומדוע לא תפעל העירייה להשגת צו שכזה לסגירת העסק בדירת השכן? האם ייתכן בכלל שמדובר בכלל בסכסוך שכנים רגיל, אשר אמור להתברר מול המפקח על המקרקעין בבקשה לצו מניעה זמני/קבוע לסגירת העסק בדירת השכן? האם הדבר בסמכותו של המפקח? רק אדגיש, פניית הלקוחות בתלונה לעירייה אינה במקורה בגין הליך של התנגדות, לאור העובדה כי העסק בדירה עצמה בשם בעליו ובעל הנכס לא ביקשו מעולם מהעירייה היתר לפעילותו, אך העירייה לכאורה במכתב תגובה למתלוננים בעצם הביעה את דעתה כי אין ברצונה להתערב בסוגיה והעסק פועל כסדרו. מחד, האם נכון יהיה לתקוף את החלטת העירייה בנתיב מינהלי רגיל מן השורה כנגד העירייה על מנת לסגור את העסק בצו? מנגד, האם ההליך הנכון אולי כהגשת תביעה למפקח על המקרקעין לקבלת צו מניעה זמני או קבוע? רק אציין בנוסף, כי תשובת העירייה באה כתשובה למענה למכתב תלונה ולכן לא ברור האם מדובר בעצם בהחלטה מינהלית שניתן לתקוף אותה בערר או בעת"מ בהתאם, או שמנגד מדובר במענה רגיל למכתב שאין בו לראות אולי בו לכאורה כהחלטה אלא רק הבעה או אי הבעת עמדה בתיק ע"י העירייה כלפי הלקוחה ואז השאלה איך מטפלים בנושא זה או שהולכים למפקח על המקרקעין בהגשת תביעה מתאימה. מה דעתכם חברים?אני זקוקה לתשובה דחופה מהו ההליך המשפטי הנכון על מנת לפעול כנגד אותו עסק הפועל ללא היתר ומפריע לאורח חיי הלקוחות. סופ"ש נעים ובהצלחה, בי עו"דית

    • תשובה - מהו ההליך המשפטי הנכון והראוי
      עו"ד אלון אבלה | 08/05/2011 19:30

      שלום לך, 1. בפנייך עומדות מספר אופציות משפטיות. 2. בנוסף, לא ציינת מהו בדיוק המקום בו נמצא העסק ודירת הלקוחה שלך, לכך יש משמעות לגבי הסמכות העניינית. היינו, האם מדובר בבית משותף, בבניינים סמוכים וכו'. 3.אבהר בפניך את ההליכים שיש ביכולתך לנקוט: א. אם מדובר בבית משותף - תביעה למפקח על המקרקעין בעילה כי שינוי הדירה, מדירת מגורים לעסק פוגם ומפריע רבות לדיירים. ב. אם אין מדובר בבית משותף - יש להגיש תביעה למטרד ליחיד לבית משפט השלום, בנושא הרעש. תשומת ליבך, כי לפי הפסיקה אין למפקח על המקרקעין סמכות עניינית לדון בעילות מטרד ליחיד והפרת חובה חקוקה, וכן שימי לב לתקנות מניעת רעש החדשות שנכנסו לתוקף בסוף חודש אפריל 2011. ג. העדר היתר לשימוש חורג ואי נקיטת הליכים מטעם העירייה - הגשת עתירה מינהלית, בשני עילות. האחת, אי נקיטת מעשה עקב קיום עסק ללא היתר לשימוש חורג. השניה, אי אכיפת תקנות הרעש החדשות. ד. ככל שהעסק הוא מסוג העסקים שדרושים רשיון עסק לפי חוק רישוי עסקים, וככל שאין לו רשיון כזה - תוכלי להוסיף עילה זו לעתירה המינהלית. 4. לדעתי, ולאור ההליכים ה"כבדים" בבית המשפט לעניינים מינהליים, ולאור אופי פנייתך, מוטב יהיה להגיש תביעה בעילת מטרד ליחיד והפרת חובה חקוקה לבית משפט השלום. בהצלחה