תשובה - פעולות אפשריות כנגד משרד עורכי דין

  • מה ניתן לעשות כנגד התנהלות בזויה של משרד עו"ד
    כפיר | 05/05/2011 23:58

    שלום לכולם, ברצוני לדעת האם אני יכול לעשות משהו בנדון. מול משרד עורכי הדין נאמן זקן ..?? לפני כחודשיים התקשרו מספר פעמים מהמשרד עורכי הדין נאמן זקן לביתה של אימי ע"מ לחפש את אחותי הגדולה (שכנראה חייבת למישהו כסף), הסברתי להם בנועם שאימי חולה במחלה קשה ומוגדרת כסיעודית שזקוקה להשגחה של 24 שעות (יש לה עובדת זרה) וכל טלפון שכזה גורם לה לעצבנות, חוסר שקט והפרעות שינה מלחצים, בנוסף, נאמר להם שאחותי שעזבה את הבית בגיל 18 (כיום היא בת 45 ---> ז"א לפני 27 שנה!!!!) והיא לא בקשר איתנו ולכן אני מבקש בכל לשון של בקשה לא להתקשר לאימי ולגרום לה החמרה במחלתה. אבל בקשות לחוד ומעשים לחוד....כל מספר ימים מתקשרים מהמשרד ומדברים עם אימי (איך הם לא מבינים שהם מדברים עם בן אדם שתשוש נפש ולא מסוגל לנהל שיחה?!?! מדהים כמה הרצון לגבות כסף גובר על השכל הישר..) ואומרים לה שתביא כבר את אחותי לטלפון ובמידה ולא יהיה לכולם רע.... היום שוב התקשרה בחורה בשם שני לאימי ואני שוחחתי עימה, הסברתי לה שביקשתי בעבר..וגם כרגע אני מבקש לא להתקשר יותר לאימי ושאינני יודע מה לעשות ע"מ שהם יפסיקו להתקשר אליה... לאחר מספר שניות של שקט היא אומרת "אז אתה לא מביא את אחותך לטלפון?" . אין לי מילים לתאר את התחושות הקשות שאני מרגיש... לפעמים לפני כל הדברים בחיים (עבודה,לימודים וכ"ו) צריך להיות בני אדם...הרי כמו שנאמר שהלוואי שבחברה שלנו נהיה "אדם לאדם אדם ....ולא אדם לאדם זאב.." שאלותיי: 1.האם מותר להם להתקשר שוב ושוב לאימי למרות שביקשתי מהם להפסיק להטריד אותה? 2.האם אחותי לא נחשבת כישות משפטית נפרדת ולכן אין להם זכות להתקשר לביתה של אימי (מעולם אחותי לא היתה גרה בדירה הנוכחית של אימי? 3.האם יש באפשרותי להגיש תלונה בלשכת עורכי הדין כנגד חוסר הרגישות של המשרד "המכובד" הזה? תודה מראש על ההתייחסות.

    • תשובה - פעולות אפשריות כנגד משרד עורכי דין
      עו"ד אלון אבלה | 08/05/2011 19:17

      כפיר שלום, 1. כל פעולה משפטית כפופה לדין המשמעתי-אתי החל על עורכי הדין וכל לחובת תום הלב הכללית. 2. אחותך, בהתאם לגילה, וכנקודת מוצא כי אינה פסולת דין, נחשבת לאישיות משפטית בפני עצמה, ועל משרד עורכי הדין לפנות אליה אישית בלבד. 3. נראה כי, משרד עורכי הדין נוקט בצעדי הפחדה והטרדה אגסיביים מן המותר והנהוג. 4. אמליץ לך לפנות במכתב חריף ומפורט למשרד עורכי הדין ולדרוש שיחדלו מלהתקשר לאמך בנושא. שלח את העתק המכתב ללשכת עורכי הדין. 5. אם המכתב לא יעזור פנה ללשכת עורכי הדין והגש תלונה כנגד המשרד ועו"ד הספצפי. בהצלחה