תשובה

  • חיוב במתן פרוטוקול דיון, איך מחייבים?
    בבקשה סיוע, סיוון | 04/05/2011 22:29

    באיזה הליך ובאיזה בית משפט עלי לתבוע כדי לקבל פרוטוקול דיון. אין כרגע שום הליך משפטי נגד המסרבים למסור לי פרוטוקול בדיון שאני נוכחתי בו. ולא בטוח שיהיה אבל לי דרוש הפרוטוקול ומסרבים לתת לי אותו תודה למסייעים דחוף

    • תשובה
      עו"ד אלון אבלה | 04/05/2011 23:14

      סיוון שלום, 1. לא פירטת בדיוק מה ההליך שבו התנהל הפרוטוקול, לכך יכולה להיות השפעה על הסמכות העניינית, לצורך הפניה בבקשה המתאימה לבית המשפט. 2. התביעה הדרושה הינה תביעה למתן צו עשה אשר מחייב את הצד הנגדי למסור לידך את העתק הפרוטוקול. 3. על מנת שלא אתן תשובה מוטעית, רשמי בדיוק את פרטי ההליך שהתנהל על מנת שאוכל לבחון את נושא הסמכות העניינית. בהצלחה

      • תודה, זן היתה ישיבה בת 7 משתתפים
        סיוון | 05/05/2011 09:24

        אני הייתי אחת מהם, פרוטוקול נתכב, כתב אותו מי שישב לידי מעבר לפינת השולחן. בעניין כלכלי. מי שהוביל את הפגישה, לא נח לו עם חלק מהדברים שנאמרו ולכן איננו מוסר פרוטוקול. אני זקוקה לפרוטוקול הזה. השאלה שלי באיזה בית משפט ואם ניתן להפנות אותי לדוגמא של צו עשה שכזה. שוב תודה לעו''ד אלון אבלה

        • תשובה - סמכות עניינית למתן פרוטוקול
          עו"ד אלון אבלה | 08/05/2011 19:07

          סיוון שלום, 1. יש לבחון את שאלת הסמכות העניינית לפי מבחן הסעד. 2.מחד, ניתן לסבור כי לאור זאת כי התביעה למתן צו לקבלת הפרוטוקול אינה כספית ואיננה ניתן לכימות כספי, מקומה הוא בפני ביהמ"ש המחוזי. 3. מאידך, נראה שניתן גם להגיש את התביעה לבית משפט השלום, זאת לפי בדיקת שווי נושא הדיון המשפטי (העילה) של הפגישה אשר הולידה ויצרה את הפרוטוקול. 4. קודם כל בדקי את האם הנושא המשפטי הינו כספי ואם כן אז באיזה סכום מדובר, כך יהיה ניתן לדעת לאיזו ערכה שמורה הסמכות העניינית. בהצלחה

          • תודה, אכן מדובר היה בסכומים גבוהים מאד
            סיוון | 08/05/2011 20:43

            ניתוח רציונאלי יפה. מדובר היה בפגישת גישור אצל אחד הידועים ביותר במדינה. המגשר עצמן ומשרדו מסרבים לחשוף הפרוטוקול שנרשם ע''י זוטר שישב לידי. בטענה שאין.. ( לא נח לו לכאורה משום קשר חברי שיש למגשר לפעולות פליליות שהוזכרו בפגישה ונודע לי רק אחר כך על הקשר) הרהרתי בתשובתך החכמה ועולה כי אם אני מטילה ספק ביכולת בית משפט לגרום למגשר ומשרדו להמציא לי את הפרוטוקול. סתם אבזבז זמן, לא כן? כדאי אולי ללכת על נזיקין..

            • תשובה נוספת - סמכות עניינית למתן פרוטוקול
              עו"ד אלון אבלה | 08/05/2011 21:08

              סיוון שלום, 1. כמובן, שנושא בחירת ההליך המתאים והנכון הוא לשיקולך. 2. בנוסף, אם מדובר במגשר שהינו עו"ד, ועוד ידוע, תוכלי אף להפעיל עליו לחץ באמצעות פניה/הגשת תלונה ללשכת עורכי הדין וכן פנייה למבקר המדינה ולממונה על הגישור ומינוי המגשרים במשרד המשפטים, שלא נדבר על כתבה פיקנטית בעיתונות בשל קשרים פליליים. בהצלחה שוב

              • ים תודות ושאלה חשובה לך ולכולם
                סיוון | 19/05/2011 10:48

                תודה עו''ד אלון אבלה, כך אעשה. קיבלתי הצעה לבוררות מהירה , אני מתעקשת שזה יהיה אצל שופט בכיר שלא יהיה מוטה לטובת בעלי הון (חברה שמנהלת מעל 20 מיליארד שקלים ואני הקטנה ללא אמצעים ). האם תוכל אתה וכולם להציע לי חמישה שמות של בוררים, שופטים בכירים לשעבר שמבינים בביזנס ובשוק ההון ושידוע עליהם כי אינם ''מתרשמים'' מבעלי הון אדיר!. עלי לקבל החלטות קשות כי חלק מעניני נמצאים בערעור בארצי וידון בקרוב ופעם ראשונה לאחר שקשוקה ארוכה שהעבירו אותי, נראה לי שחקירת משטרה בעיינינם אולי אולי אולי.. גרמה למהפך בגישה..שם.