תשובה

  • פיצויי פיטורין
    ל | 26/04/2011 16:53

    עבדתי בחברה 5 שנים, כל השנים הייתי עובדת ממושמעת, ביצעתי את מטלותיי באחריות רבה והתמסרתי כולי לעבודה.בזמן האחרון המעסיק החל לדרוש שאגיע גם בימי שבת(מנוחה) שבהם אני לא עובדת. ביום שבת האחרון המעביד ביקש ממני להגיע ב12 בלילה לעבודה ללא כל הודעה מוקדמת מכיוון "שנתקע" והיה מה דברים לסדר לפתיחת החברה בבוקר.בנוסף ציווה שאגיע תוך שעה , לא הגעתי.בבוקר התקשרתי ואמרתי שלא אמשיך לעבוד במידה ויתנהג ככה ואז הוא אמר זה בסדר אני לא רוצה לראות אותך יותר בעבודה.כרגע הוא לא מוכן לתת לי מכתב פיצויים וטוען שאני התפטרתי.מהן זכויותיי? האם ללא מכתב אקבל פיצויים? האם ניתן לתבוע אותו על התנהגותו והסיבה לפיטורים?

    • תשובה
      עו"ד אלון אבלה | 27/04/2011 08:09

      שלום, 1. מהנתונים שהוצגו עולה שבפועל פוטרת ולא התפטרת ולכן מגיעים לך פיצויי פיטורים. 2. לפי הפסיקה לצורך התפטרות או פיטורים יש להביא עמדה ברורה ובלתי משתמעת לכמה פרשנויות. פיטורים או התפטרות בשעת זעם אין בתוקף לרוב. 3. דרישות לעבודה חריגה יכולים להוות עילה להתפטרות בדין פיטורים כי הן הינן נחשבות הרעה בתנאי העבודה (סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים). 4. מומלץ שתשלח מכתב למעביד ובו תפרט את טענותיך ותציין שאם לא תוחזר לעבודה בתנאים הקודמים תחשב כמתפטר בדין מפוטר ותעמוד על זכויותך. 5. אם המכתב לא יעזור מומלץ לפתוח בהליכים משפטיים בבית הדין האזורי לעבודה. בהצלחה

      • תודה
        ל | 27/04/2011 13:18

        המון תודה על תשובתך המהירה

      • שאלה דחופה בהקשר
        ל | 27/04/2011 13:26

        המעביד גם קילל אותי וניתק לי את הטלפון בפנים אך השיחה לא הוקלטה לצערי הוא קרוב משפחה.האם זה משנה? והאם ללא קבלת מכתב פיטורים ממנו אוכל לקבל פיצויים או שזה פוגע בזכויותיי??

        • תשובה נוספת
          עו"ד אלון אבלה | 29/04/2011 01:02

          שלום, 1. היות והקללות לא הוקלטו קשה יהיה להוכיח אותן. 2. העובדה כי המעביד הוא קרוב משפחתך אינה משנה דבר. סעיף 25 לחוק בתי המשפט לענייני משפחה קובע כי אין ביחסי משפחה כדי לגרוע מסמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. 3. ללא קבלת מכתב פיטורים, לא תוכלי לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי ויהיה עליך להמתין תקופה של 90 יום עד לזכאות. 4. בנוסף נראה, יהיה עליך לזכות בפיצויי הפיטורים רק באמצעות הגשת תביעה. בהצלחה