התעריף המינימלי הוא "מומלץ" בלבד - כך שניתן לגבות

  • האם מותר לעו"ד לייצג בפחות משכר המינימום
    אבי | 15/11/2010 11:04

    המומלץ של לשכת עורכי הדין. אני דיברתי עם עו"ד בנושא שאמרה לי כי מותר? וכי עורכי דין עובדים במחירים שהם רוצים אפילו בחינם. האם זה נכון- שמותר? האם עורך הדין הזה יכול להנזק בדין משמעתי בלשכת עורכי הדין-- האם היה משפט משמעתי כזה בלשכת עורכי הדין? אם כן מה התוצאות? אפשר ל"אמלל" לי לאי מייל avihar01@walla.com בנושא- אני עושה מחקר בעיניין הזה שהוא חשוב מאד לאזרחי המדינה. אשמח אם תשתפו איתי פעולה. תודה רבה מראש.

    • התעריף המינימלי הוא "מומלץ" בלבד - כך שניתן לגבות
      עו"ד טל דור | 18/11/2010 14:29

      עד לפני מס' שנים התעריף המינימלי היה מחייב ומי שביקש לגבות פחות או ללא תשלום כגון במקרה של ייצוג קרוב משפחה או התנדבותי היה צריך לפנות ללשכת עוה"ד ולבקש רשות אחרת ניתן היה לנקוט נגדו בהליכים משמעתיים. כבר מס' לא מועט של שנים שכלל זה שונה והוסף לכללי לשכת עורכי הדין התעריף המינימלי המומלץ. דבר זה נבע הן מהצורך לעודד פרו בונו כלפי נזקיים והן לשם חיזוק עורכי דין צעירים שפותחים משרדים ואינם יכולים לגבות שכר טרחה ברמה דומה לעו"ד ותיק וכן הדבר לגבי הבדל בין ייצוג בפריפריה לעונמת המרכז עולים חדשים וציבורים מעוטי יכולת. לעומת זאת יש הטוענים כי הדבר פגע בכבוד המקצוע ודרדר אותו כך יש המייצגים בשכר טרחה כה נמוך הפוגע בכבוד המקצוע וכי על פי רוב מדובר בעו"ד בלתי מנוסים שהייעוץ הניתן על ידם עלול לפגוע בלקוחות שלהם ובכך עלול להיפגע כלל ציבור עו"ד תדמיתית והן בשל כך שהתחרות עלולה לגרום שגם עו"ד מקצועיים עלולים להיקלע למצב כלכלי בו הם לא יוכלו לעמוד בהתחייבויותיהם. מקווה סייעתי למרות התגובה הארוכה.