אם מישהו היה יכול לענות על זה אז אפשר היה לבטל את

  • עזרה בדיני חוזים
    תמיר | 14/11/2010 16:02

    שלום לכולם, במצב שבו ניתן להבין מחוזה שני דברים שונים באותה מידה- מה הדין? לדוגמא- אדם מגיע לדוכן קפה, על הדוכן מונחות עוגיות עם תג מחיר, הוא לוקח עוגיה שהוא חושב שמחירה 2 שקל והמוכר טוען שמחירה 7 שקל, לאחר בדיקה מתברר שהכתב יד אינו ברור וניתן להבין ממנו גם 2 וגם 7. מה הדין?

    • אם מישהו היה יכול לענות על זה אז אפשר היה לבטל את  לת
      המקצוע | 15/11/2010 11:26

    • נו באמת
      יועמש | 16/11/2010 11:58

      פסקי דין וספרים שלמים נכתבו על סוגיות כאלה והנה בא מישהו וחושב שבטוקבק באינטרנט יתנו לו תשובה של שורה

      • מצטרף לתשובת חבריי המלומדים אך מסייג
        עו"ד טל דור | 18/11/2010 14:38

        אכן יש לבחון כל מקרה ספציפי לגופו ואכן הלכת אפרופים וההסתייגויות לה מבלבלים את עולם המשפט עד כי לא ניתן לתת תשובה חד משמעי ואולם עדיין ברמת העקרון קיימת כלל מחייב בדיני החוזים כי במקרה של סעיף בלתי ברור הולכים נגד המנסח של החוזה לטובת הצד שכנגד. שוב אני חוזר כי יש לבחון את המקרה הספציפי ועדין יהיו שופטים שילכו לפי הלכת אפרופים וינסו לבחון חיצונית מהי כוונת הצדדים גם כאשר היא ברורה ויש שיסתייגו מכך. למקרה שציינת הרי שניתן ללכת לפי הגישה שהכלל כאמור הוא נגד המנסח קרי: בעל החנות; מנגד ניתן לנסות לבחון חיצונית האם למשל למרבית הקונים ברור מהו המחיר ורק סובייקטיבית זה לא היה ברור. יש גם כללים שאדם החותם על חוזה מחוייב על פיו אם הוא לא טרח לקרוא ולהבין אותו ואפילו אם הוא טעה לגבי היקף ההסכם כאשר הוא הבין את מהותו הרי שהוא מחוייב על פיו. מבולבל ??? כמוך חצי מעולם המשפט (ראה חבריי למעלה) וברי שצריך לבדוק את המקרה שלך על כל נסיבותיו.