תשובה: רשלנות

  • רשלנות מטעם עו"ד
    ד | 14/11/2010 10:09

    שלום רב, רכשתי בית ובמסגרת זו לקחתי משכנתא שבחלקה היתה אמורה לכסות את המשכנתא של המוכר. כאשר העורך דין שטיפל בתביעה הכין את המסמכים לבנק הוא לא ביקש מכתב כוונות מהמוכר שינחה את הבנק שלנו לסגור את המשכנתא של המוכר. בסופו של דבר המכתב רק בהכנות עכשיו וכתוצאה מעליית ריבית נגרם לנו נזק כספי. האם יש רשלנו מטעם העו"ד שטיפל בתיק? האם יש עילה לתביעת רשלנות?

    • תשובה: רשלנות
      אוהד | 17/11/2010 23:58

      שלום רב! צר לי ידידי, אך עו"ד לא התרשל, וזאת מהסיבות הבאות: 1. עוד בתחילת החוזה אני מאמין שתנאי התשלום חולקו באופו כזה שעל המוכר להזמין את מכתב הכוונות. 2. משכך, על המוכר להזמין את מכתב הכוונות ולהיות אחראי לו. 3. במידה והמוכר איחר בזמן ההמצאה, ישנה אפשרות לאחר חישוב הנזק שאתה טוען שנגרם לך להפחיתו מהתשלום האחרון. 4. תפקידו של עו"ד הוא להוות מעין מפקח על העסקה ולא גננת של לקחותיו. לכן, במקרה שאחד מהצדדים ישן על חובותיו - הוא הצד שצריך לשלם. 5. ועוד עצה קטנה לידידי, לפעמים מדובר בכסף קטן - כסף קטן היכול לגרום לסכסוך גדול ומיותר. לכן ידידי בפעם הבאה שאתה קונה דירה תחשוב גם אתה איך לקדם את העסקה ובמקרה ששמת לב שהצד האחר מאחר - תודיע לו, ו/או לחלופין תודיע לעו"ד שמטפל בעסקה. 6. ולסיום, אני בטוח שגם בחוזה העו"ד החביב כתב כי האחריות הזו מוטלת עליכם, אז, שלא יעבדו עליכם...:).