עצה לא משפטית

  • חברים שלום רב - לעצמאיים שביניכם - דחוף
    פתיחת תיקים -עו"דית | 08/11/2010 11:03

    שלום חברים וחברות, בימים אלו בשעה טובה ומוצלחת אני פותחת סוף סוף משרד עצמאי וברצוני להתחיל לעבוד ולשווק את עצמי מיידית. האם פתיחת תיקים ברשויות המס וביטוח לאומי הינה פרוצדורה ארוכה ומסובכת?כמה זמן כל הסידורים האלו לוקחים ברשויות?האם עלי להתרוצץ בין רשות לרשות?האם ניתן לסיים הכל במהירות באותו יום?האם אני צריכה להביא מסמכים כלשהם כהכנה מקדמית ו/או להגשה לפגישה במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי בטרם יפתחו לי תיק?האם פתחתם לבד או נעזרתם בשירותי רו"ח או יועץ מס לשם כך?אני רוצה לעשות את כל ההליכים האלו מיידית, האם זה אפשרי? תוך כמה זמן אני אקבל עוסק מורשה ואם כן היכן זה נעשה באיזור ת"א ו/או במרכז ככלל? תודה והמשך שבוע טוב, עו"דית

    • עצה לא משפטית
      ארנון | 15/11/2010 11:39

      אני לא עו"ד, אבל בדיוק כמו שלא היית מייעצת לי לייצג את עצמי בבית משפט או לחתום על חוזה רכישת דירה ללא עו"ד, כך אני אייעץ לך לבחור רו"ח / יועץ מס ולתת להם לעשות את העבודה בשבילך. היופי בסיפור הזה הוא שתכנון מס נכון יחזיר לך את ההשקעה (המאוד קטנה במקרה הזה) וככל הנראה אף יותר מזה. ועוד עצה קטנה אם אוכל: בשביל ידע ומקצוענות כדאי לשלם - זה כסף שחוזר אליך אח"כ. תחסכי בהוצאות מיותרות (כמו משרד גדול מדי או שולחן יקר מדי) אבל לא בהוצאות על ידע. בהצלחה.