איזה בלגן יא ווארדי

  • חוב שאי אפשר לצאת ממנו לעולם ?
    אייל | 04/11/2010 18:28

    אני מבקש לשמוע חוות דעת של אנשי מקצוע בלבד (עו"ד) משום שקבלת עיצות שלא מבוססות על נסיון מקצועי - עלולים לעלות לי ביוקר.... :   פניתי לפני שבוע להוצל"פ על מנת לברר גובה של חוב יישן שלי, שהולך ותופח שם. הוצאתי דף פירוט של הסכום, ומדובר יחסית בסכום ממש סביר, הרבה יותר קטן מימה שחשבתי. אין לי בעיה ללכת עכשיו ולשלם אותו בבנק הדואר במכה אחת ולגמור עם זה.   אלא מה ? הלכתי לעו"ד לקבל יעוץ ולברר אפשרות לפנות ל"זוכה" על מנת לנסות להפחית את החוב (להגיע לסוג של פשרה) כי בכל זאת ניתנה מסירה שלא כדין, ועוד כהנה וכהנה בעיות שאמורות היו לפעול לטובתי. וחשבתי ששווה שכר הטרחה בייחס לסכום שאולי הוא יוכל להפחית למעני.   ואותו העו"ד לא רק שלא דיבר איתי על הפחתה אלא עשה לי שחור בעיניים - וסיפר לי סיפור בלהות שלא העלתי בדעתי:   הוא ראה בתדפיס שהוצאתי מההוצל"פ שהפעם האחרונה שהם ניסו לגבות את החוב, או לעשות בירור אפשרות גבית חוב, היה לפני 9 שנים בערך. ומאז חדלו הנסיונות לגבות את החוב. מן הסתם התייאשו (?). בבחינת חוב אבוד (?)   כעת, הוא אמר לי, ברגע שתלך לפרוע את חובך, אתה עלול להעיר את הדוב מרבצו..ואז מה שיקרה הוא - שגם אם תשלם את כל החוב עד האגורה האחרונה, במכה אחת, התיק לא ייסגר. ה"זוכה"(הבנק שלו אני חייב את הכסף)  יכול לטעון שבמהלך ה 9 שנים שעברו הצטברה קרן גבוהה מאוד של ריבית שטרם נגבתה, ואחרי שאתה תשלם את כל החוב, לא רק שהתיק לא ייסגר, אלא ייפתח חוב של עוד כמה מאות אלפי שקלים רק על בסיס הקרן שהצטברה מאז הפעם האחרונה שנעשה נסיון גבייה מצידם.   שאלתי את אותו עו"ד שאלה פשוטה: אם אתה צודק, מדוע בתדפיס של ההוצל"פ לא מופיע מאז 2003 שום רישום לאותו קרן של ריבית. והתשובה שלו היתה: זה שהבנק (הזוכה) לא עדכן את ההוצל"פ מאז 2003 בקרן שהצטברה מאז ועד עכשיו - זה באמת לא בסדר מצידו, אבל זה לא יפתור אותך מלשלם את זה בסופו של דבר.   ובקיצור: זה כמו סיוט שלא נגמר לעולם. לפי דעתו גם אם אשלם את כל הסכום, כאן, מייד, ועכשיו, הזוכה יכול לדרוש את הקרן והריבית שהצטברה מאז הנסיון גביה האחרון מלפני 8 שנים והסכום הזה יכול לעלות בעוד מאות אלפי שקלים.     האם הוא צודק ? האם הוא מבלבל את המוח, כדי לנסות למשוך את התיק כמה שיותר זמן אצלו כדי לגבות ממני שכ"ט גדול יותר ?   עוד דבר הרבה יותר מדאיג שהוא אמר לי - זה שלי אין שום דרך לסגור את התיק. בשום מצב. לא משנה אם אני הולך עכשיו ומשלם במכה אחת את כל הסכום. ומקבל על כך קבלה. היחידי שיכול לסגור את התיק הוא "הזוכה" כלומר הבנק שלו אני חייב את הכסף.   גם זה נכון ?   אין מוצא?

    • איזה בלגן יא ווארדי  לת
      בהצלחה גיסנו. | 05/11/2010 14:56

    • תגובה
      עו"ד רן גולן | 05/11/2010 22:10

      מצד אחד אותו עו"ד צודק, כי כל עוד הזוכה לא נוקט בפעולות מבצעיות, סכום החוב בדף החשבון (תדפיס החוב של הוצאה לפועל) לא מתעדכן. אם תברר במרכז המידע של ההוצאה לפועל (*35592), תוכל לדעת מה סכום החוב המעודכן נכון להיום. מצד שני ומבלי להכיר את כל העובדות והנסיבות במקרה שלך, יש פסיקה של בתי משפט לגבי תום לב של זוכה שלא נקט במשך שנים בהליכי הוצאה לפועל ופתאום נזכר לדרוש את כל החוב כולל הריבית שהצטברה. אני חושב שדווקא לאור העובדה כי הבנק לא נקט בהליכים במשך תקופה כה ארוכה, יש סיכוי טוב שהוא יהיה מוכן להתפשר.

      • תודה.
        אייל | 06/11/2010 14:08

        מכל התשובות החלקיות והבעיתיות שקבלתי עד עתה זאת התשובה ההגיונית ביותר שקראתי עד כה.ולאור כך - הייתי שמח אם תוכל לשלוח למייל שלי את פרטייך (פרטי המשרד) לקבל אצלכם שיחת יעוץ שבעקבותיה - ארצה להעזר בשרותיך לטיפול בעניין.ובעוד כמה עניינים משפטיים שאני נצרך להם.תודה מראש !

      • איפה אני יכול לראות את המייל שלך?  לת
        עו"ד רן גולן | 11/11/2010 22:58