אשמח לענות - ספקי עוד פרטים

  • סעדים משפטיים כנגד העירייה
    לימור | 14/09/2010 20:07

    שלום, פנינו לעירייה בבקשה להחזיר לידינו תשלומי ארנונה שבהם חוייבנו בניגוד לחוק ולפסיקה. העירייה מתעלמת ממכתבנו (2 מכתבים), ומזה חודשיים לא זכינו למענה. אילו סעדים משפטיים אפשר לנקוט כנגדה? לאן אפשר לפנות כדי להלין על המצב? האם אפשר לתבוע? אם כן, איפה? כל מידע יתקבל בברכה - כן, אשמח לקבל סימוכין בחוק או בתקנות שמצביעים על דרך הפעולה במקרה זה. תודה ענקית למי שיוכל לעזור לי! לימור

    • אשמח לענות - ספקי עוד פרטים
      ש.פ | 14/09/2010 21:24

      תחום הארנונה נרחב מאוד והחקיקה אף היא נרחבת ואינה מתמצאת בחוק אחד בלבד. בכל מקרה לא ניתן לספק לך תשובה ללא פירוט אודות העניין.

    • אשמח לענות - ספקי עוד פרטים
      ש.פ | 14/09/2010 21:24

      תחום הארנונה נרחב מאוד והחקיקה אף היא נרחבת ואינה מתמצאת בחוק אחד בלבד. בכל מקרה לא ניתן לספק לך תשובה ללא פירוט אודות העניין.

      • פרטים נוספים
        לימור | 15/09/2010 12:44

        חוייבנו בתשלומי ארנונה בגין דירות שעדיין אינן ראויות למגורים וברצוננו לקבל את הכסף בחזרה. פנינו לעירייה במכתב מנומק ומפורט ולא קיבלנו שום מענה. לאחר כחודשיים פנינו במכתב נוסף, וגם למכתב הזה לא קיבלנו מענה. אנו רוצים לדעת מה האפיק המקובל כעת. לאן אנחנו פונים? מה מגישים? הבנתי שדרך המלך היא השגה בפני מנהל הארנונה. האם זה נכון? איך עושים את זה? תודה רבה-רבה.

        • השגה
          שפ | 15/09/2010 23:00

          מדברייך אני מבין כי מדובר בנכס שבנייתו טרם הושלמה. פקודת העיריות (ס' 269) מגדירה "בנין" - כל מבנה שבתחום העיריה, או חלק ממנו.., לעניין השלמתו והיותו ראוי למגורים אין התייחסות. סעיף 330 לפקודה מעניק פטור מארנונה לבנין שניזוק ונהרס ונמצא לא ראוי למגורים, זה אינו המצב בענייניך. הוראות החוק המסדירות פטור והנחות מארנונה לבניין חדש או ריק שאין משתמשים בו ניתן כפטור זמני בגין תקופה מצטברת כמפורט בתקנות ההנחות. ההנחה כפופה להגשת בקשה לקבלת ההנחה.דרך המלך לתקוף חיוב בארנונה הינה בהגשת השגה. השגה ניתן להגיש עד 90 יום מקבלת הודעת התשלום (הודעת השומה השנתית), החמצת המועד הופכת את שומת הארנונה לסופית. השגה יש להפנות למנהל הארנונה, אשר נתונים לו 60 יום מקבלת ההשגה על מנת להשיב להשגה. אם לא השיב מנהל הארנונה בגדר הזמן שהקציב לו המחוקק משמע כאילו קיבל את טענותייך.בדברייך ציינת כי פנית אל העירייה, בנסיבות מסוימות פנייתך עשויה להיחשב כהשגה, יש להתייעץ בענין עם עו"ד המתמצא בתחום. על דחיית השגה ניתן לערער לועדת הערר לענייני ארנונה ורק לאחר שזו דוחה את הערר ניתן לפנות לביה"מ בעירעור מינהלי על החלטת מנהל הארנונה וועדת הערר. חובה למצות את דרך המלך בטרם פונים אל בית המשפט. מקווה שעזרתי. היריעה רחבה מאוד והמסגרת מצומצמת. אשמח לענות לך על שאלות נוספות אם יהיו לך.

          • וואו, ממש תודה! עזרת לי המון! ו-
            לימור | 16/09/2010 13:10

            אם תוכל, אשמח אם תשיב לי על כמה שאלות הבהרה נוספות - 1. האם זה שהחמצת מועד ההשגה הופכת את השומה לסופית - זו קביעה שמופיעה בחוק? 2. האם זה שחובה למצות את דרך המלך בטרם פונים לבית המשפט - מופיע בחוק או בפסיקה? תוכל להפנות אותי לפס"ד מרכזי כלשה? השאלה הכי חשובה - 3. האם יש פסק דין שאומר באילו נסיבות פנייתי עלולה להיחשב כהשגה? תודה ענקית על עזרתך! עזרת לי מאוד.

            • לאט לך, שום דבר לא פשוט ומובן מאליו
              שפ | 16/09/2010 15:41

              1. לעניין מועד הגשת השגה - החוק קובע את גדר הזמן הנתון לנישום להשיג על שומת הארנונה. סופיות השומה נגזרת מכך ומהווה כלל ("כלל סופיות השומה"), בלעדי הכלל לעולם תישאר הרשות באי ודאות באשר לתשלומים שמגיעים לה ואשר היא צפויה להשיב כתוצאה מהשגה, מצב זה בלתי נסבל מבחינת הרשות המקומית ומבחנת האינטרס הציבורי (מה שנישום אחד לא משלם מגולגל על נישומים אחרים) ולכן בתי המשפט לא מאפשרים לחרוג מכלל זה. 2. דרך המלך - לא בכדי נתן המחוקק אפשרות בידי האזרח לבוא במגע בלתי אמצעי עם הרשות בדרך של השגה וזאת על מנת לאפשר לאזרח לשטוח טענותיו בפני הרשות ולמצות איתה את העניין. (קיימת אפשרות להתנגד לשומת ארנונה מחוץ לדרך המלך במסגרת הגנה מפני תובענה כספית של הרשות המקומית -כשזו תתבע אותך כספית או בהתנכדות לגביה מנהלית ועוד תובענות שונות, לא ארחיב מעבר לכך), קיימת פסיקה עניפה והדעות חלוקות בפסיקה בעניין דרך המלך, הנטיה והקביעה המקובלת היא שיש כן למצות את דרך המלך. במקרה שלך כבר נפסק כי יש למצות בעניין השימוש שנעשה בנכס את הליך ההשגה (ת"א 1708/02 מומן שלמה נ' עיריית רמלה) 3. פנייה כהשגה - ראשית העובדה שמנהל הארנונה לא השיב לפנייתך עשויה להיחשב כאילו הוא ויתר על לוח הזמנים הנקוב בחוק. בחוק הערר לא נקבעה צורה או נוסח להשגה ומטעם זה רשאי כל נישום לערוך אותה כרצונו. אך אין לצאת ידי חובה בהשגה בטענה כללית וסתמית שאינה מפורטת ומנומקת. פס"ד שעשוי לעזור לך בעניין הוא ה"פ 864/80 תל איב הילטו בע"מ נ' עיריית תל אביב וכן ע"א 4510/98 עיריית מעלה אדומים נ' חברה כלכלית ירושלים בע"מ. תהני.

              • תודה ענקית לך! עזרת לי בצורה יוצאת דופן! חג שמח.  לת
                לימור | 19/09/2010 16:45