משתתפת בצערך

  • מבקשת עזרה מכל לב אנושי שיקדיש לי שתי דקות דחוףףף
    ליטל | 05/07/2010 23:56

    מתנצלת מראש על המגילונת אך אני חייבת לציין את הפרטים החשובים :) בעלי ואני הורים ל4 ילדים קטנים {4.5, 3, שנתיים וארבעה חודשים} מתגוררים בשכירות בדירה שבעליה מתגוררים בצרפת ומיופה הכח של הבעלים הוא בעל משרד תיווך. לפני כחודשיים הגיע אלינו המתווך בשעה 23:00!!! ללא הודעה או תיאום מראש ובקש שנפנה את חודשי הקיץ בכדי שיוכל להשכיר את הדירה לתיירים {צרפתים משלמים כמה אלפי יורו ועוד על דירה על חוף הים כמו שאני גרה בה}, כמובן שסרבנו בתוקף מאחר והחוזה שכירות שלנו הוא עד נובמבר ובכלל הובטח לנו שנוכל להשאר בדירה כמה שנים מאחר והבעלים לא מתכוונים לשוב להתגורר בארץ. מיד ידענו שמדובר ב"קומבינה" שמתכנן המתווך גם על בעל הדירה ומאותו הרגע המתווך מתנקל לנו בצורה קשה ביותר. מאחר והכרנו את המתווך עוד קודם {בני משפחה קרובים של שני הצדדים הם חברי ילדות} סיכמנו עם המתווך כי הוא יקבל צ'קים אך שלא יפקיד אותם מאחר והחשבון בכלל מוגבל והוא הסכים וטען שזה בסדר ושזה רק כדי שיהיה "שקט" לבעל הדירה ואף סיכמנו שבכל חודש יום לפני התשלום ניצור איתו קשר ונפגש בכדי לשם את השכירות וכך היה. האמון היה הדדי ואף מעולם לא דרשנו קבלה {תמימות מטופשת!!!). בתשלום לפני כחודשיים העברנו צ'ק לידי המתווך במקום תשלום מזומן והצ'ק ניפרע ובנוסף העברנו לו גם תשלום מזומן של חודש שכירות נוסף. כמובן שבמקביל ניסה המתווך למצוא סיבות להוציא אותנו מהדירה לחודשיים המדוברים אך ממש לא חשבנו לפנות את הנכס ולצאת משם, הוא אף "הציע" שנעבור לצפון לחודשים המדוברים למשפחה שלי וסרבתי בתוקף כי כאן הם חיי, חיי ילדיי וחיי בעלי וטוב לנו כאן. יומיים לאחר שנפרע הצ'ק קיבלתי להפתעתי הרבהההה כתב תביעה מבית משפט והזמנה לדיון. בכתב התביעה הועללו עלינו שקרים נוראיים ואף הוצגנו בעלי ואני כזוג נוכלים ושלא שילמנו תשלומים של שכירות ושאנו צוברים חובות של חשמל וארנונה {דבר שניתן להוכיח כשקרמאחר ויש ברשותינו קבלות}. עוד נכתבו עלינו שקרים רבים ולא אפרט אותם כאן מאחר והעיניין הובהר {ניראה לי} אך לכל סעיף שנכתב יש לי הוכחות, אך אין לי קבלות!!! זה לא העיניין, אלחם בכל כוחי כדי להוכיח. הבעיה החמורה היא זו: כשבועיים לאחר שקיבלנו את הזימון לדיון, בעלי בזמן העבודה באתר בניה נפל לפיר של מעלית לאחר שטרקטור שעבר לא הבחין בסולם עליו היה בעלי ובעלי הועף ישר לפיר המעלית ו"השתפד" על מוט ברזל. שבוע הוא היה מאושפז בבית חולים ומשם הועבר לשיקום בבית חולים שיקומי. הגשתי בקשה לבית המשפט לדחות ולו במעט את הדיון מאחר ואני מתמודדת לבד עם ארבעה ילדים ומתרוצצת כל היום בינם לבין בעלי. בית המפשט נתן החלטה של סירוב מאחר והמתווך טען שבעלי בבית ולא בשיקום. כמובן שצירפתי אישורים מהמוסד בו שוהה בעלי ואישורים על מצבו בכלל ואין לי מושג איך מחליט שופט להסתמך על מילה של אדם שטוען אחרת מבלי שיוכיח. הדיון אכן התקיים וניתנה החלטה בה אנו מחוייבים לפנות את הנכס תוך שבוע {מהיום יום ב' 5.7.10}. בית המשפט יצא לשביתה ללא זמן מוגבל ואני נמצאת במצב נפשי מאוד מעורער. איני יודעת מה לעשות ולמי לפנות ומה הן זכויותי וכיצד אוכל לממש אותן. אשמח לקבל כל טיפת מידע או עצה. בתודה וסליחה מראש על המגילה, ליטל, אמא לארבעה תינוקות וללא בעל בבית אשר נמצא במוסד שיקומי ומעונה גם פיזית וגם נפשית ויותר מכל לא ברור לנו עדיין מה יהיה איתנו.

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הצפון

    • משתתפת בצערך
      עו"ד | 06/07/2010 10:02

      נשמע איום ונורא. קצת תמוהה שביהמ"ש הורה לכם לפנות את הדירה, האם לא הגשת כתב הגנה, האם לא שכרת עו"ד ? האם התנהל משפט ? האם הוכחת או לפחות ניסית להוכיח ששילמת שכר דירה ? לא מפנים כל כך מהר, נראה לי ששכחת לציין את הפרטים החשובים, מה היה במשפט , אם בכלל התנהל משפט?

      • בתשובה לשאלותיך
        ליטל | 06/07/2010 16:39

        לא הגשתי כתב הגנה עדיין מאחר ורק יומיים לפני הפציעה של בעלי קיבלתי הדואר {רגיל} את ההזמנה לדיון. שנית, פניתי לעו"ס שלי והיא נתנה לי טפסים למילוי להגיש בקשה לסיוע מישפטי אך לא הספקתי להגיש אותם מאחר ובאותו היום ארע המקרה של בעלי. לא התייצבתי לדיון מאחר ולא יכולתי להגיע עם ארבעת ילדי וציינתי זאת בבקשת הדחייה אך הטענה הזו קיבלה התעלמות מוחלטת. הבוקר קיבלנו הודעה מרופא בכיר בבית חולים אסף הרופא שהגיע לבדוק את מצבו של בעלי במיוחד בשיקום והוא הסביר כי מצבו של בעלי חמור בהרבה ממה שהיה ניראה לנו וכי עליו לעבור ניתוח בדחיפות ולא יאוחר מיום שישי הקרוב וכי כל דחיה בתאריך לניתוח יכולה להביא למצב בו העצם תזוז ולו במעט והנזק יהיה בלתי הפיך. הבוקר הגשתי בקשה לביטול פסק דין והשופט קבע דיון דחוף ביום חמישי הקרוב והורה לי להגיש בעצמי את הזימון לדיון הנ"ל לתובע, הגשתי לעורכת הדין שלו את ההזמנה וזו חתמה עליה אך ציינה בפני כי לא תגיע לדיון מאחר ויש לה דיונים אחרים קבועים מראש לאותו היום. השופט הסביר לי שעדיין אין ביטול פסק דין ורק ביום חמישי בדיון תיהיה החלטה אך איני יודעת מה לעשות מאחר ועורכת הדין של התובע לא תגיע. שאלתי היא כיצד זה יכול להשפיע על החלטת השופט ומה עלי לעשות??? אני ממש לפני התמוטטות נפשית ואיני יודעת מהלעשות, אפסו כוחותי ואני מחזיקה עוד קצת למען ילדי ולמען בעלי הזקוקים לי חזקה אך אין לי ממי לשאוב כוחות ואין באפשרותי לממן יעוץ משפטי או עורך דין. מה עלי לעשות או להגיד בבית המשפט? מה רלוונטי או חשוב יותר להגיד ומה אפשר לוותר? אני מבינה שבית המשפר נתקל פעמים רבות במקרים של "פולשים" לדירות ונוהג בהם בקשיחות ואני שמחה על כך אך במקרה הזה לא מדובר בפלישה ולא מדובר באנשים המחפשים "לאכול חינם", ואיני יודעת כיצד להתמודד עם הנושא. ביררתי על התובע וחקרתי אודותיו ב"גוגל" ובאתר "תקדין לייט" ושם הועלו בפני תביעות רבות של התובע נגד אנשים רבים וחלשים וברוב התביעות הוא אכן זכה, ניראה לי שזהו עיסוקו של התובע הנוכל אשר מנצל אנשים חלשים שאינם יכולים להתמודד עימו ועושק מהם את כספם האחרון. חשוב לי לציין שהוא חובש כיפה!!!!

        • תשובה
          עו"ד | 06/07/2010 19:36

          1. ראשית, את חייבת ללכת לדיון. 2. את חייבת להביא עמך את המסמכים של הפציעה של בעלך וכן מסמכים המעידים על כך שפנית לסיוע המשפטי. 3. לבקש אורכה עד שתקבלי עזרה מהסיוע המשפטי. 4. להסביר לשופט שהתובע פשוט שקרן והוא משקר בשביל להוציא אותך מהדירה, למרות שהחוזה שלך בתוקף ולמרות שאת משלמת שכירות ובעצם הוא זה שעושה לך עוול. 5. רצוי להביא הוכחות על משיכות של מזומנים מהבנק , אם שילמת את השכירות במזומן.

          • שאלה אחרונה :)
            ליטל | 06/07/2010 20:03

            אני מבינה שהינך עו"ד, ורציתי לדעת במה את/ה מתמחה. התייעצתי עם המשפחה אם יש באפשרותם לסייע לי בתשלום לעורך דין ואכן הם יעזרו לי מאחר והסיוע משפטי לבטח יארך הזמן עד שיאושר לי הסיוע ואני ממש חייבת שילווה אותי עורך דין ביום חמישי. אשמח מאוד אם תשאיר/י לי פרטי התקשרות איתך ונשוחח ואתן לך פרטים מורחבים יותר אודות התיק ואולי אף אייוצג על ידך בתיק זה או שתוכל/י להמליץ לי על עו"ד אחר המתמחה בנושא זה. המשך ערב טוב, ליטל

            • אגב
              ליטל | 06/07/2010 20:07

              סליחה, אבל רק עכשיו כששוב עברתי על ההתכתבות בנינו שמתי לב שאת עורכת דין ולא עורך דין לכן צינתי את פנייתי לשני המינים. סילחי לי אבל אני בחוסר ריכוז מוחלט :)

              • משתתף בצערך
                עידו | 07/07/2010 15:57

                באמת סיפור קשה ונוגע. אנני עורך דין אני סך הכל בן 23 שמתחיל לימודים בתחום אחר. אבל אני רוצה להאמין שבפורום של עורכי דין הסיטואציה הקשה הזאת תגע במצפונו של לפחות עו"ד אחד שיהיה מוכן לייצג אותך ולו בסכום סימלי כלשהו כהתחשבות במצבך. אם אכן זה יקרה כמובן שבשבילו זו תהיה מצוות ענקית שהוא רק יזכה ממנה לחסדים רבים במהלך כל חייו. שוב תהיי חזקה ושהאמת תצא לאור.

                • מענה
                  שלי גרשט, עו"ד | 07/07/2010 19:25

                  עניתי לך תשובה שאולי תוכלי להעזר בא בפורום בתי משפט מאחר והפורום כאן אינו מתאים.בהצלחה