צודקת, גם אני שמתי לב לזה

  • האם אני היחידה שמרגישה ששופטות מתייחסות ביתר זלזול
    תמי | 30/06/2010 15:31

    לעורכות דין? אני ממש שמה לב לזה. שופטים מתייחסים אלי יפה ואילו שופטות מתייחסות אלי די בזלזול- עוד לפני שפתחתי את הפה. אני מרגישה שהן רואות מולן בחורה צעירה- וישר מזלזלות. אני עו"ד טובה, מדברת לענין, בכבוד ובנימוס הנדרש, אני לא מתלבשת חושפני חס וחלילה לבית המשפט. יש לי קצת בייבי פייס אז אני חושבת אולי הן חושבות שאני נורא צעירה- אבל גם אז- למה לזלזל ואיך זה שאני לא מקבלת יחס כזה משופטים גברים.

    • צודקת, גם אני שמתי לב לזה
      עורכת דין | 04/07/2010 12:35

      אני עו"ד מזה מספר שנים, נראית צעירה מגילי ובפעם האחרונה שהייתי בפני שופטת בת"א, היא נתנה לצד השני לדבר הרבה יותר ממני וכאשר אני דיברתי היא אמרה : "נו טוב, אבל את חוזרת על מה שכתבת בכתב, אם אין לך מה להוסיף נסיים בזה" לעומת הצד שכנגד גם חזר בדיוק על אותם דברים שכבר כתב בכתב והיא נתנה לו לדבר עד הסוף. ואז פשוט הערתי לה, אמרתי לה שהיא לא נותנת לי לדבר ובשביל מה בכלל היא זימנה אותי ואז פתאום היא התהפכה על הצד שכנגד יש שופטות שפשוט עושות שם רע לכל המערכת, אולי לעיתים קשה להן לראות עורכות דין צעירות ואם כך המצב זה עצוב מאוד שהן מעריכות יותר עו"ד גברים מאשר נשים. זה מעיד על טיפשות, פרימיטיביות ובערות של אותה שופטת. ולכן אותה שופטת שלא תכבד אותי, אני גם לא אכבד אותה ואף אתלונן נגדה לנציב הקבילות על השופטים באשר ליחס מפלה. הפתרון הכי טוב הוא פשוט לבקש רשות להקליט את הדיון ואז אין מצב שהשופטת או השופט יתייחסו בזלזול, כי הכל מתועד והם יהיו עלולים לאבד את כס השיפוט.

      • כן, רק לכי תשכנעי את הלקוח שלך לשלם על הקלטה...
        תמי | 04/07/2010 14:52

        אולי צריך לפנות ללשכה בענין, נדמה לי גם שיש ועדה "עורכות דין" שיכולה לטפל במצב כזה.

        • לוקחים טייפ מנהלים קטן ושמים על השולחן, לא עולה כס
          עורכת דין | 05/07/2010 12:17

          פשוט מבקשים רשות להקליט עם טייפ קטן . זה הכל אם שופט לא מסכים, זה כבר מעורר חשד ואפשר לתעד זאת בפרוטוקול

      • זוהי דרכו של עולם  לת
        תתרגלי או תעשי הסבה | 04/07/2010 16:20