סעיף 41 לפקודת הנזיקין

  • דוקטרינת הנזק הראייתי
    אלמוג | 29/06/2013 15:09

    שלום, שאלתי היא בקשר לדוקטרינת הנזק הראייתי, האם כשאני טוענת לנזק ראיתי עליי לבחון את שלושת היסודות של סעיף 41 או שאותם אני בוחנת רק כאשר אני טוענת לדבר מעיד בעד עצמו? תודה לעונים

    • סעיף 41 לפקודת הנזיקין
      אדם אשכנזי | 29/06/2013 15:26

      היסודות של סעיף 41 הם תתי יסודות בעוולת הרשלנות. עלייך לבוחנם במסגרת בחינת שאלת הרשלנות. בהצלחה,

      • נזק ראייתי
        אלמוג | 29/06/2013 15:52

        כן מובן לי שהדבר נבחן רק ברשלנות השאלה היא כזאת, הרי הדבר מעיד בעד עצמו ונזק ראייתי שניהם דרכים שונות להעביר את הנטל אל כתפי הנתבע, השאלה היא לגבי הפרוצדורה האם היא זהה? כלומר כאשר אני טוענת להעברת הנטל מכוח הדבר מעיד בעד עצמו אני בוחנת את התנאים של סעיף 41 אך כאשר בלי קשר אני טוענת לנזק ראייתי עליי גם להוכיח את אותם היסודות של סעיף 41 או שאין קשר?

        • המשך
          אדם אשכנזי | 29/06/2013 16:21

          יש קשר עקיף, כדלקמן: 1. אני אתן לך דוגמא מציאותית, בתאונות פח (דרכים בלי נזקי גוף), עורכי דין רבים טוענים לתחולת סעיף 41. כלומר, מראש הטענה היא כי הנטל צריך לעבור לנתבע. כאן אין כל נזק ראייתי. 2. בתיקים של רשלנות רפואית, כאשר המוסד הרפואי איבד את דו"ח הטיפול\סיכום המחלה, אז הפסיקה למשל קבעה כי מדובר הרי "בנזק ראייתי". אז, גם הנטל (מכוח פסיקה בלבד) הוא על הנתבע- בית החולים. למה? כי הואיל ונגרם נזק ראייתי, קרא: התובע (החולה) אינו יכול להוכיח רשלנות, אז מן הצדק שהנתבע שגרם לנזק הראייתי יוכיח שהוא לא התרשל. כלומר הפסיקה העבירה את הנטל לבית החולים. גם כאן, חל סעיף 41, אבל הוא חל עקב קיומו של נזק ראייתי, והוא חל מכוח הפסיקה. אם "נזקק", לא כל אירוע רשלנות, נכנס לקטיגוריה של סעיף 41, אבל כל אירוע של נזק ראייתי, נכנס לקטיגוריה של סעיף 41. בהצלחה,

          • נזק ראייתי
            אלמוג | 29/06/2013 17:02

            תודה רבה לך, עזרת מאוד!!

            • בכיף...  לת
              אדם אשכנזי | 29/06/2013 18:27