תואר משולב

  • התלבטות בקשר ללימודי משפטים במכללה למנהל
    תומר | 24/05/2013 04:49

    שלום,אני מתכוון ללמוד במכללה למנהל לתואר ראשון במשפטים, אך אני מתלבט אם ללכת על משפטים בלבד או לשלב עם כלכלה\מנע"ס-חשבונאות.אציין כי התחום הפיננסי לא מושך אותי והכוונה היא לעסוק בעריכת דין בעתיד.לעומת זאת, הבנתי שעקב הצפת השוק, מומלץ לשלב משפטים עם מקצוע נוסף כיתרון יחסי על רבים אחרים.תודה רבה

    • תואר משולב
      אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 26/05/2013 08:03

      מי אמר שמומלץ? אני לא מתלהב מהתארים המשולבים הללו (אני מפנה אותך למאמרו של יוסף וילר- דעתי כדעתו). אתה רוצה ללמוד משפטים? תלמד משפטים. אתה רוצה ללמוד כלכלה? תלמד כלכלה. אתה לומד משפטים, עושה התמחות, מקבל רישיון, ומתחיל לעסוק במשפט מסחרי- אז תלך לעשות תואר שני או תואר ראשון בכלכלה\מנהל עסקים וכו". זו דעתי הבלבדית.

    • המלצתי
      מאור | 26/05/2013 11:33

      שמע אחי אין ספק שזה מורכב מאד ללמוד תואר משולב. יש הרבה ימים ועומס. אני הלכתי על תואר במשפטים בלבד לפני שנה ואני מאד מרוצה מכך. אני חושב שבשלב הראשון תלמד רק משפטים ואחר כך , תלך על תואר שני בתחום אחר. יותר פשוט ויותר זמן לעבוד גם תוך כדיבכל אופן במכללה למנהל יש אחלה תנאים ומרצים מעולים, עשית בחריה נכונה

      • תודה רבה לכם, עזרתם לי מאוד  לת
        תומר | 26/05/2013 17:55

    • ממליץ מאוד
      דני | 10/06/2013 12:56

      בתור מי שלמד במסלול משולב משפטים-חשבונאות במכללה למנהל:אני ממליץ בחום על התואר המשולב וזה משני טעמים:1. פותח אפשרויות- גם אם אתה בטוח שאתה רוצה להיות עורך דין, יתכן מאוד שתוך כדי הלימודים תתאהב דווקא בעולם החשבונאי ולהפך.2.ידע זה כוח- עורכי דין רבים נבהלים ממספרים וכד', ומתקשים אפילו בחישובים אלמנטרים. תואר בחשבונאות יתן לך הבנה, גם אם בסיסית באשר לעולם הפיננסי, משמע- שגם אם תבחר להיות עו"ד, תהיה עו"ד בעל ידע ויכולות מגוונות יותר שיתנו לך יתרון.3. השוק- השוק כידוע מוצף, וכל סטודנט צריך להציג ארסנל מרשים, תואר נוסף (במיוחד כאשר לומדים במכללה), מהווה יתרון, ונקודת זכות נוספת אצל חלק מהמעסיקים (ואני מדגיש שרק אצל חלקם, עבור חלק זה לא ישנה בכלל).חסרונות:"תפסת מרובה לא תפסת"- התואר בחשבונאות קשה הרבה יותר מהתואר במשפטים, ואם לא יודעים לשלב בין השניים, ו/או אם עובדים תוך כדי התואר, הסיכוי להשיג ציונים גבוהים בתארים קטן.וכך אם יכולת לסיים עם ממוצע- 90 בתואר במשפטים לבד, תסיים בממוצע 84 וכד'.עומס- תארים עמוסים, אם אתה רוצה להצליח (כמו בכל דבר בחיים), זה ידרוש ממך השקעה. אבל זה ממש לא בשמיים.קח את היתרונות והחסרונות ותחליט, לדעתי היתרונות עולים על החסרונות.בהצלחה