חנוכה שמח

  • רישיון עריכת דין אמריקאי
    אור | 07/12/2012 04:49

    שלום. רציתי לדעת האם באמת שווה להוציא רישיון עריכת דין אמריקאי? לאחר הוצאת הרישיון וחוזרים לארץ באמת יותר קל למצוא עבודה ויותר דלתות נפתחות או שהכל אשלייה? בנוסף רציתי לדעת פחות או יותר כמה זמן לוקח להוציא את הרישון ופחות או יותר מה העלות ובמה זה כרוך?

    • חנוכה שמח
      עו"ד אילן פוקס | 09/12/2012 19:46

      השאלה הזו תלויה בהמון משתנים והתשובה משתנה מאדם לאדם. ברור שרשיון אמריקאי לא פותר את כל הבעיות שעימן מתמודד/ת עורכי דין בשלבים ההתחלתיים בישראל. לרשיון משמעות מסוימת בחברות עורכי דין גדולות ומידת ההשפעה שלו תלויה גם בשאלות אחרות למשל האם עורך הדין עשה שימוש ברשיון בארה"ב. חשוב לזכור שרשיון אמריקאי הוא מדינתי כלומר ישנם קריטריונים שונים לגבי הזכאות לגשת לבחינות. שאלת העלות משתנה בהתאם לצרכים. במידה ותואר שני נכנס למשוואה העלות תהיה עשרות אלפי דולרים