לימודים בארה"ב

  • שאלה בעניין לימודי תואר שני\שלישי בארה"ב
    סטודנטית מתעניינת | 18/09/2012 14:49

    שלום רב וחג שמח לכולם,רציתי להתעניין לגבי לימודי תואר שני ושלישי באונברסיטה מובילה בארה"ב, אני כרגע בשנה הרביעית ללימודי תואר ראשון במשפטים ובמנע"ס ותואר שני מואץ במשפט עסקי במרכז הבינתחומי. השאלה שלי האם יש סיכוי\אפשרות להתקבל ישירות לתואר שלישי באוניברסיטה בהנחה שאני עושה תואר שני עם תזה מהמרכז הבינתחומי (נניח אם התזה בהנחיית אהרן ברק או מרצה אחר), שאלה נוספת האם יש לי בתור סטודנטית ממכללה סיכוי ריאלי להתקבל לתואר שני באוניברסיטה ב- TOP 10? במידה וכן מה לדעתכם כדאי לי לעשות כדאי להגדיל את סיכויי (עוד עבודות מחקר אצל מרצים? - חוץ מציונים). האם לציונים יש השפעה על מלגות?נתוני רקע:ציונים טובים (מצטיינת דיקאן לכל השנים) אסיים כנראה בהצטיינות יתרה, אולי Summa Cum Laude (95. התמחות במשרד מוביל, עוזרת מחקר לד"ר, כתב עת.

    • לימודים בארה"ב
      עו"ד אילן פוקס | 23/09/2012 17:41

      שאלת הקבלה לא תלויה בגורם אחד בלבד אלא במכלול של גורמים. אני מכיר בוגרי מכללות שהתקבלו לתוכניות מהטובות בעולם. נקודת המבט היא רחבה ולכן גם היקף המאמץ של המועמד הוא בכל החזיתות בין אם המלצות, טיב ההצהרה שמועמד נדרש להגיש בתוכניות מסוימות וכיו"ב. ההמלצות יכולות לסייע במידה משמעותית גם לקבלת מלגות וכמה ידידים/ידידות קיבלו מלגת קיום בזכות מכתב המלצה ממשפטן ישראלי בעל מוניטין בינלאומי.