יש המון שיקולים

  • האם כדאי לעשות דוקטורט? אם כן איפה
    מור | 10/06/2012 20:14

    לאחר סיום התואר השני במשפטים (מסלול ללא תזה) מתלבטת האם להשלים את התזה ולהמשיך לדוקטורט, ואם כן- איפה? בארץ/ בחו"ל? אשמח קצת לדעות ומחשבות של אחרים....

    • יש המון שיקולים
      עו"ד אילן פוקס | 10/06/2012 21:29

      כמו מצב משפחתי וכלכלי, תוכניות לעתיד וכיו"ב כמובן גםתלוי להיכן מתקבלים אני מציע שתעייני באשכולות השנים מהשנים האחרונות ושם תמצאי המון מידע

    • דוקטורט?
      עכבר ספרייה | 14/06/2012 18:34

      היי מור,בתור מישהו שהיה בסיטואציה דומה למה שתיארת אני חושב שהתשובה שקיבלת נכונה, יש המון שיקולים ואין תשובה חד משמעית של כן או לא.אני לא יכול לייעץ על לימודי דוקטורט בישראל כי לא עשיתי את הדוקטורט בישראל, אז קחי בחשבון שהתשובה שלי מתייחסת רק לגבי לימודים בארה"ב.קודם כל, בארה"ב תידרשי לעשות תואר שני כמעט בוודאות קודם להמשך הלימודים לדוקטורט. רוב האוניברסיטאות בארה"ב פשוט לא מכירות בתואר השני מישראל וידרשו תואר שני במשפטים מאוניברסיטה אמריקאית, ועדיפות לתואר שני שנלמד באוניברסיטה בה את רוצה להמשיך לדוקטורט. כתוצאה מזה את קודם כל צריכה להוציא לא מעט כסף בדר"כ על לימודי תואר שני, שהם מאוד יקרים ובדר"כ אין הרבה מלגות. מצד שני, את מקבלת תואר שברוב המקרים יוקרתי הרבה יותר יותר מהתארים שאת מחזיקה כיום. יתרון נוסף, בארה"ב תקופת הרזידנט, התקופה בה את חייבת להיות באוניברסיטה במהלך הדוקטורט קצרה יחסית, רק שנה או שנתיים. יתרון נוסף, במהלך התואר השני ותקופת הדוקטורט, אפשר לנסות לחפש עבודה בארה"ב (במידה ואת מעוניינת), להרחיב את מעגל הקשרים המקצועיים, לשפר את רמת האנגלית המשפטית, וחוץ מזה... זה פשוט כיף לחיות פה, גם אם רק לתקופה קצרה יחסית.כמובן שיש עוד שיקולים כמו מצב אישי, האוניברסיטה והמנחה שאת מעוניית לכתוב תחת הנחייתו, שיקולים כלכליים וכו', אז קצת קשה לתת תשובה חד משמעית.באופן אישי, אני ממליץ מאוד, אם את שואפת להשתלב באקדמיה, תואר מחו"ל עוזר מאוד, אם את רוצה להשתלב במשרדים המובילים, תואר מחו"ל עוזר מאוד ואם תעבדי פה, זה בכלל ישפר את מצבך הכלכלי ומעמדך המקצועי.בהצלחה!