שלום יעל

  • לימודי LL.M של שנה - האם אפשר להמשיך לדוקטורט?
    יעל | 29/12/2011 12:52

    בימים אלו נרשמתי ללימודי LL.M בכמה אוניברסיטאות בבריטניה. הלימודים נמשכים שנה. האם התואר השני הזה יקנה לי את האפשרות להמשיך לאחר מכן ללימודי דוקטורט? האם ה-dissertation שמוגש במהלך התואר הוא למעשה תזה? (שאלתי נובעת מכך שבארץ אין מסלול תואר שני עם תזה שנמשך שנה אחת בלבד) תודה.

    • שלום יעל
      עו"ד אילן פוקס | 29/12/2011 13:16

      היכן את מתכוונת ללמוד? והיכן את מתכננת ללמוד לתואר השלישי? לאור חיפוש קצר בגוגל אני משער שהביטוי דיסרטציה מתייחס שם למה שבארץ קוראים תזה.

      • נרשמתי ל-UCL ול-LSE למאסטר
        יעל | 29/12/2011 14:01

        עוד לא החלטתי היכן לעשות את הדוקטורט, אך אני רוצה לשמור את כל האופציות פתוחות (בבריטניה, בארה"ב או בארץ). התואר עם התזה מוכרים בכל העולם? או שיתכנו מקומות שלא יכירו בתואר הזה כבסיס לדוקטורט? תודה!

        • לונדון היא עיר נהדרת
          עו"ד אילן פוקס | 29/12/2011 20:29

          בעבר הרחוק הייתי מבלה שם את הקיץ באופן קבוע. לגבי התיזה והתואר השלישי יש הרבה מוסדות בעולם ותמיד יכול להיות מקום עם דרישות יחודיות בצורת השלמות וכיו"ב. בישראל כפי שידוע לך כמות עבודות התזה לתואר שני נמוכה ממספר הדוקטורטים

    • גם אני ביררתי את הנושא
      לי | 28/05/2012 16:44

      באנגליה לא תהיה בעיה בוודאות. לגבי ישראל, שאלתי את אחד המרצים הישראלים שלי פה בלונדון והוא אמר שה-dissartation שווה לתזה ואין בעיה להתקבל. בכל הנוגע לארה"ב, ניתן להתקבל לתואר שלישי גם ללא תואר שני, כך שה-LLM שתקבלי באנגליה הוא רק יתרון. לא הצלחתי לקבל תשובה מספקת מאוניברסיטת תל אביב וירושלים, אני אני סומכת על המרצה שלי בעניין הזה.