LLM לעומת JD

  • לימודים בקליפורניה לשם עבודה בארה"ב.
    חן המתוסכל | 26/10/2010 18:45

    שלום, לאור נישואיי הקרבים לבחורה אמריקאית מקסימה התחלתי לברר לגבי אפשרות של תואר שני בארה"ב, לצורך הישארות שם. תמונת המצב של ה-L.L.M די ברורה לי. מסקירת כל המקורות (כולל פרסומים רשמיים של ברקלי למשל) נראה כי הסיכוי למצוא עבודה בארה"ב עם L.L.M נע בין מצחיק לעצוב. לכן ברצוני לשאול על J.D. ראשית, עד כמה קשה יותר להתקבל לתוכנית זו? אני לומד כיום באוני' העברית בממוצע של 86, עובד ביחידה לתיאום המאבק בסחר בבני אדם, ואתמחה בפרקליטות מרכז. ברור לי שאי אפשר לדעת מראש, אבל יש לי בכלל צ'אנס בנתונים הללו? בנוסף אשמח אם תוכלו לתאר את ההבדלים המרכזיים בין J.D ל- L.L.M (שכר לימוד, דרישות נוספות, האם ניתן לעבוד תוך כדי הלימודים וכו').תודה רבה.

    • LLM לעומת JD
      עו"ד אילן פוקס | 28/10/2010 17:58

      הJD הוא תואר ראשון למשפטים שנלמד בארה"ב לאחר 4 שנות קולג. משך הלימודים שלוש שנים ובד"כ הם מאד יקרים בין 30K-40K (למרות שיש מקרים נדירים שהם זולים יותר בעיקר בתי ספר של המדינה שמיועדים לתושבים המקומיים) ישנה חשיבות גדולה לתואר הראשון בתרבות האמריקאית וזה משחק תפקיד חשוב מאד במציאת מקום עבודה בהמשך LLM הוא תואר שני. לא רבים לומדים במסגרות כאלו כי הן יקרות והוא בא אחרי 7 שנות לימודים לפני כן. הוא מקצועי יותר ובד"כ מתמקד בתת תחום מסויים. רבים לומדים אותו על מנת לשפר את הרזומה שלהם לאחר שלא למדו במקום טוב מספיק את התואר הראשון. לביה"ס מובילם התחרות קשה מאד לתואר הראשון. אגב קליפורניה היא המדינה היחידה שמאפשרת לגשת לבחנה בלי תואר ראשון במשפטים אבל היא גם הבחינה הקשה ביותר בארה"ב. באופן עקרוני יש בה כמה בתי ספר מאד זולים (משום שהם לא מוכרים על ידי הABA אבל אם יש לך כבר תואר ראשון מישראל זה לא ישנה הרבה מבחינת תעסוקה. שניהם לא נחשבים)

      • תודה רבה
        חן המתוסכל | 28/10/2010 22:11

        תודה על תשובתך,אשמח אם תוכל להוסיף האם יש דרישות מיוחדות לצורך קבלה לJD (בחינות מסוימות? TOEFL?) וכן האם ניתן מבחינת העומס לשלב עבודה במהלך הלימודים?

        • תשובה, מישהו?  לת
          חן המתוסכל | 08/11/2010 19:42

          • סליחה לא שמתי לב
            עו"ד אילן פוקס | 08/11/2010 21:58

            לגבי TOFEL כמעט בכל המקומות יבקשו את זה לגבי שילוב לימודים ועבודה בבתי ספר טובים זה לא יקרה עומס הלימודים מאד גדול