תוספת קטנה

  • NY Bar Exam
    שירה | 09/08/2010 15:07

    אשמח לקבל פרטי התקשרות (טלפון/אימייל) של מי שעשה קורס בארץ וניגש לבחינות בארה"ב (ניו יורק). סיימתי לימודים בהצטיינות ואת בחינת לשכת עורכי הדין. אני כמעט 7 שנים עו"ד ברשיוני אך עיסוקי היה אחר. כיום אני מעוניינת לחזור לתחום המשפטים, ולכן מנסה להבין האם לימודי בר האמריקאים יכולים להקל את השתלבותי במשרדים בארץ? האם במידה שכוונותיי אינן קריירה בניו יורק לפחות כרגע אז חשיבות עשיית המבחן פוחתת? האם עצם זה שלא עסקתי במקצוע מס' שנים וכרגע עתידה להירשם לקורס הבר האמריקאי שנערך בישראל, בלא שיש לי נסיון בפרקטיקה (להוציא סטאז' שעשיתי לפני 7 שנים) ייקשה עלי את הלימוד להבדיל מעו"ד שעוסק במקצוע מס' שנים? זקוקה לתשובה בדחיפות.

    • תוספת קטנה
      שירה | 09/08/2010 15:09

      יש לי כוונות אמיתיות להיכנס לתחום המשפטי ולשמש כעו"ד בישראל.

      • ny bar
        ll.m. | 17/08/2010 10:06

        ממישהי שעשתה את הבחינה (אמנם בארה"ב) אני יכולה לומר מספר דברים:1. אין הבדל מהותי בין מישהו שעסק בפרקטיקה בישראל למישהו שלא עסק בפרקטיקה בישראל מבחינת סיכויי הצלחה בבחינה (לדעתי);2. הבחינה בוחנת את יסודות הדין בארצות הברית, היא שונה מאוד מהבחינה בארץ;3. הבחינה מאוד מאוד קשה !!! (גם לאמריקאים שלמדו בארצות הברית ושולטים בחומר ובטח לישראלים)4. אף על פי כן, יש ישראלים שעברו בעבר ואני בטוחה שגם בעתיד ולכן אם את ממש מעוניינת לעשות את הבחינה, את מוכנה להקדיש לכך את הזמן הנדרש ויש לך את האמצעים הכספיים כל מה שנותר לי לומר זהב ה צ ל ח הנ.ב. אני עשיתי את הקורס של BARBRI בניו יורק, אני חושבת שבארץ מחשבות מציעים את הקורס שלהם.אני לא ממש בטוחה אבל במקרה שכן --- הקורס מאוד מאוד מומלץ.