??...........................

  • לימודי מגדר ומשפט בארה"ב
    מיצ | 05/07/2010 11:43

    ברצוני לדעת איזו אוניברסיטה בחו"ל מפורסמת כבעלת תכנית טובה במיוחד ללימודי מגדר ומשפט (עדיפות לארה"ב) תודה!

    • ??...........................  לת
      מיצ | 06/07/2010 10:44

    • למה בדיוק את מתכוונת?
      עו"ד אילן פוקס | 06/07/2010 23:43

      יש בתי ספר מעולים למשפטים עם מלומדות שעוסקות במגדר. מרכז חשוב מאד יש במישיגן

      • כוונתי
        מיצ | 07/07/2010 10:03

        אני מעוניינת להמשיך לתואר שני במשפטים בארה"ב, ומעוניינת להתמחות במגדר באחת מהאוניברסיטאות המובילות. רציתי לדעת אם יש אוניברסיטה הידועה בכך יותר או פחות... כיוון שלא כל כל כך שמעתי על מישיגן אשמח לשמוע עוד...תודה

        • תוכנית של משפט ומגדר אינני בטוח שיש
          עו"ד אילן פוקס | 07/07/2010 11:22

          יותר נכון לדבר על מלומדת דומיננטית. ראשית ראוי לומר שהדרך שבה אנו רואים את האקדמיה האמריקאית למשפטים היא מאד חלקית. זה נכון שרוב המרצים היום במשפטים באוניבסיטאות בישראל מגיעים אחרי שהות בארה"ב אבל!!! הם מגיעים מרשימה סגורה של מוסדות בעלי אופי מסויים שלא מייצג את רוב האקדמיה האמריקאית בתחום המשפט. אחרי ההקדמה הזו אציין שיש מלומדות חשובות מאד למשפט ומגדר במקומות רבים למשל במישיגן נמצאת קתרין מקינון מהכותבות הדומיננטיות בתחום הפמיניזם הרדיקלי. בהארווארד יש כמה מלומדות שעוסקות במגדר כמו מרתה מינו שנמצאת יותר בכיוון של פמיניזם תרבותי.

          • תודה ענית לי
            מיצ | 07/07/2010 14:28

            אשמח אם תוכלל לחדד את העניין של ההתבוננות החלקית בלימודי המשפטים בארה"ב. כל המרצים שאני מכירה למדו ב-NYU  או ברקלי או קולומביה או הארוורד או ייל.. משם מגיעים הבוגרים הבולטים ביותר כנראה... לא?

            • היא הנותנת
              עו"ד אילן פוקס | 07/07/2010 22:31

              מדובר ברשימה מצומצמת של אוניברסיטאות בארה"ב. רוב המוסדות באמריקה (ומדובר במאות) נועדו להכשיר עו"ד והם רחוקים מעיסוק תיאורטי. האחרון מאפיין קבוצה סגורה של מוסדות שאת חלקן ציינת. האם את מעוניינת להמשיך לדוקטורט?

              • בהחלט כן  לת
                מיצ | 16/07/2010 14:01

                • אם כך את צריכה לכוון לתוכניות
                  עו"ד אילן פוקס | 16/07/2010 17:33

                  באוניברסיטאות שממוקמות בעשרת המקומות הראשונים. חשוב לומר דבר נוסף דוקטורט שמגיע מכיוון של ביקורת המשפט וכמובן מגדר בכלל זה רחוק מלהבטיח לך משרה בארץ. מבלי להכיר את הסיטואציה הפננסית הספציפית צריך לקחת עובדה זו בחשבון

                  • משאלת ליבי היא השתלבות באקדמיה...
                    מיצ | 16/07/2010 20:03

                    האם  התכוונת שיהיה לי קשה למצוא משרה בפרקטיקה או באקדמיה?

                    • אקדמיה כמובן
                      עו"ד אילן פוקס | 17/07/2010 21:13

                      תואר בביקורת המשפט לא קשור לפרקטיקה משפטית מן הסתם. יש לך משאלת לב שמשותפת לרבים אבל צריך לזכור את הסיכונים על מנת לקבל החלטה מושכלת