אין סיכוי

  • תואר שני בארץ או בחו"ל?
    מבולבלת | 21/05/2010 16:14

    שלום לכולם,ברצוני להיות מרצה במשפטים ולכן אני ממשיכה את לימודי התואר השני לקראת הדוקטורט.לאחרונה התקבלתי לאחת מהאוני' הנחשבות באזור קליפורניה ללימודי LLM (אין שם לימודי דוקטורט). עם כל האושר שבדבר, התחלתי לחשוב פעמיים האם יהיה כדאי לשרוף 50 אלף דולר בשנה אחת על LLM ואז אני תקועה בארהב כדי להמשיך שם לדוקטורט, או שמא כדאי ללמוד בארץ לתואר שני בעלות מינימום ולקוות שיכירו בתואר מהארץ כשאחליט להירשם לדוקטורט בארה"ב? בכל מקרה ברצוני לחיות בארץ אולם אינני יודעת מה יהיה הצעד הנכון ביותר מקצועית וכלכלית לאור המצב הקשה שהתוודעתי אליו לאחרונה (הבנתי שקשה מאוד למצוע עבודה בארה"ב וגם למצוא משרה אקדמית כמרצה בארץ ובחול זה מאוד קשה).אינני רוצה לנסוע לארה"ב, להפסיד כמה שנים טובות בלי פרקטיקה מקצועית בעריכת דין, להפסיד כסף ולגלות שההחלטה לא הייתה נבונה. נא עזרתכם חברים!

    • אין סיכוי
      ש. | 22/05/2010 05:14

      לא מכירים בארה"ב תואר שני מישראל. יותר מזה, ברוב המקומות לא יקבלו אותך לדוקטורט אם לא באותו מקום את התואר השני.לעומת זאת, אני יודעת על כמה אנשים שעשו תואר שני בארה"ב והתקבלו לדוקטורט בישראל

    • סליחה על התגובה המאוחרת
      עו"ד אילן פוקס | 03/06/2010 19:12

      היו לי בעיות במחשב ולא יכלתי לענות בשבוע האחרון. שאלת שאלה קשה. התשובה קשה יותר. יש סיכון עצום במסלול שבחרת. הוא יכול להוביל למקומות מדהימים אבל גם להסתיים במפח נפש גדול. ההוצאה הכספית גדולה מאד ולכן חשוב לחפש אחר מלגות. אבל הסיכוי להתקבל לדוקטורט בארה"ב במשפטים בלי תואר מקומי אפסי.