LL.M. in the U.S

  • לימודי המשך בארה"ב
    lulu | 19/05/2010 16:05

    שלום, אני סטודנטית למשפטים בעברית, אני מעוניינת להמשיך את לימודי המשפטים, תואר שני בארה"ב, באוניברסיטאות בטופ 10. מה בעצם נדרש מהמועמד? טופל? המלצות? כמה? איזה ציון רצוי לקבל בטופל? האם יש מבחנים נוספים? ראיון? האם יש דרישות נוספות חוץ מלממוצע מעל 85? האם ניתן להתחיל ללמוד שם תואר שני, ישר ללא התמחות בארץ? ולהתחמחות בארה"ב במקביל ללימודי התואר השני או לאחריו. לאחר שיש תואר שני מאוניברסיטה בארה"ב האם צריך לעבור את מבחן הבר? האם גם שם צריך להתמחות? כמה זמן נמשכים הלימודים לתואר השני? (דבר נוסף שלא ברור לי, הוא האם יש הפרדה בארהב" בין תואר ראשון לשני במשפים? או שאין דבר כזה תואר ראשון ושני, ולתואר במשפטים יש לגשת רק אחרי תואר במקצוע אחר?) תודה לעונים!

    • LL.M. in the U.S
      Lawyer | 19/05/2010 20:00

      Hi Lulu I will try to answer all your questions In the U.S. the regular/basic law degree is a graduate degree meaning all the law students already have a bachelor degree (what's called in Israel a "first" degree) The law degree in the U.S. is called a J.D. and it is not a masters degree in law which is called a LL.M. and is the degree that you are interested in. The LL.M. is offered to people who already have a law degree The LL.M. takes one year to complete (two semesters) which is very intense and doesn't allow working during the year After you graduate, if you want to practice law in the U.S. you have to take and pass the bar in the state you want to practice law. There isn't such thing as internship in the U.S. after you graduate - you take the bar and start working as a lawyer In order to be accepted you generally need to take the TOEFL exam (usually you need to get more than 100) you will have to send a resume, recommendations, (between 2-3)a personal statement where you will try to explain what are your reasons for applying, your Israeli LL.B. grades (there isn't a grade that you must get - the higher the better) and other documents regarding financial status etc Some schools will also interview you over the phone (I had 2 ) but it depends It's important to remember that the LLM. have different rankings than the regualr law degree (where there are 14 top schools and not 10) and it will depend on your desired specialy - tax, IP, International and so on Good luck

      • תודה על התשובה..שאלה נוספת
        lulu | 20/05/2010 07:13

        תודה רבה על התשובה. יש לי שאלה נוספת, כאשר יהיה בידי תואר ראשון במשפטים מישראל, הוא יאפשר לי ללמוד בתוכנית ה-J.D או שאני אוכל להתחיל את ה-LL.M?

        • Answer regarding J.D./LL.M
          Lawyer | 20/05/2010 18:38

          An LL.B. will allow you to apply to either J.D. or the LL.M. There are many differences between the 2 degrees and it really depends on your intentions after graduation The J.D. is 3 years long and it will allow you to take any state bar in the U.S. and it will also be easier to find a position with it. However, it is longer, harder and to be accepted will be much harder - you will also have to take the LSAT and get a high score