התמחות במיסים

  • לעו"ד כרמית קארין יפת
    מיטל | 01/01/2009 12:32

    אני מחפשת אוניברסיטה בארה"ב המתמחה בדיני מיסים לתואר שני. אולי תוכלי להמליץ לי על המוסדות האקדמאיים הנחשבים בתחום בארה"ב?

    • התמחות במיסים
      עו"ד כרמית קארין יפת | 02/01/2009 11:26

      בס"ד שלום, כמדומני האוניברסיטאות מישיגן ושיקגו הן ידועות באיכות של התכנית שהם מציעים בדיני מיסים, וייתכן שגם אוניברסיטת ניו-יורק. מה שהייתי ממליצה לך זה להסתכל באתרים של האונברסיטאות המובילות ולראות את הקורסים והתכניות שהן מציעות, דבר שייתן לך אינדיקציה מצוינת. למשל, יש אונברסיטאות שמציעות תואר שני שמוקדש כל כולו לדיני מיסים (ייתכן שאונברסיטתNYU מציעה זאת). בהצלחה ושבת שלום!

    • תואר שני במיסים
      איתן | 02/02/2009 14:40

      לגבי תואר שני במיסים: ישנן מספר אוניברסיטאות המציעות תואר שני שמתמקד כולו במיסים, התוכנית הידועה מכולן היא זו של NYU. NYU מציעה 2 תוכניות במיסים: התוכנית הרגילה, ותוכניות המיסוי הבינ"ל. תוכנית המיסוי הבינ"ל מיועדת לזרים, מדובר בתוכנית המיסים הגדולה ביותר בארה"ב ומגיעה לעיתים עד כ - 150 סטודנטים זרים בשנה. על פי הדירוגים, התוכניות במיסים (לא מיסוי בינ"ל) של NYU מדורגת ראשונה, וככל הנראה זה מהווה אינדיקציה גם ליוקרה של תוכנית המיסים הבינ"ל. חשוב לציין כי תוכניות המיסים הבינ"ל אינן מדורגות, מאחר והם מיועדות לסטודנטים זרים ולכן אצרי הדירוג אינם מתייחסים אליהם אלא רק לתוכניות שמיועדות לסטודנטים אמריקאיים. התוכניות השניה במיסים היא זו של אוניברסיטת פלורידה, מדובר באוניסרסיטה פחות יוקרתית וידועה, אולם תוכנית המיסים שלהם מאוד ידועה ונחשבת, בעיקר באיזור שלה, ופחות באיזור ניו יורק (שכאמור זה מהווה שיקול מסוים מאחר וזהו מרכז העצבים העסקי של ארה"ב). כל מה שנכתב לגבי התוכנית של ניו יורק תקף גם לגבי פלורידה, גם להם יש תוכנית למיסוי בינ"ל שמיועדת לזרים וגם היא מובילה בתחומה. המדורגת השלישית היא אוניברסיטת ג'ורג'טאון שבבירה וושינגטון. אוניברסיטה יוקרתית למדי וידועה, ולא מעט סטודנטים מעדיפים אותה על פני פלורידה מאחר והיא נחשבת יוקרתית יותר באופן כללי. התוכנית המוצעת בג'ורג'טאון היא תוכנית לתואר שני עם התמחות במיסוי (לא בינ"ל) וכאן הלימודים הם יחד עם סטודנטים אמריקאים (על פי רבים, זהו יתרון, מדובר בשיקול אישי). המדורגת רביעית היא אוניברסיטת נורת'ווסטרן, מדובר בתוכנית במיסים כמו זו של ג'ורג'טאון, אולם פחות יוקרתית אולי מאחר ומדובר בתוכנית צעירה יותר שעדין לא בנתה לעצמה מוניטין מרשים כמו השלוש הראשונות, אולם כבר עתה היא מדורגת גבוה יחסית. תוכנית נוספת, מאוד ידועה ומאוד יוקרתית, ואולי היוקרתית מכולן היא זו שמציעה אוניברסיטת מישיגן שבאן ארבור (עיר אוניברסיטאית קטנה יחסית). התוכנית שם מיועדת רק לסטודנטים זרים והיא מאוד קטנה וסלקטיבית, גודלה המקסימלי הוא 10 סטודנטים בשנה, ובדר"כ אף פחות. התוכנית מאוד מאוד מיוחדת ומאוד מקדמת את הסטודנטים שהצליחו להיכנס אליה (אם מישהו ירצה אני אוכל להרחיב גם עליה, פשוט מדובר בתוכנית שמטבע הדברים פחות מגישים מועמדות ופחות אנשים זכו ללמוד בה). ישנן תוכניות מובילות נוספות באוניברסיטת בוסטון, תוכנית במיסים, הלימודים מתקיימים בדר"כ אחרי השעה 16:00 מאחר והלימודים מיועדים גם לסטודנטים בתוכנית של השנתיים (לאלה שעובדים), ישנה תוכנית באוניברסיטת סן דייגו, אוניברסיטת לויולה שבלוס אנג'לס, ישנה תוכנית במשפט עסקי עם התמחות במיסוי ב UCLA אולם הדגש שם הוא פחות חזק מאשר בתוכניות היעודיות. חשוב לציין שישנה אפשרות ללמוד תואר שני עם התרכזות במיסים בהרווארד, אולם התוכנית אינה נחשבת למובילה כמו אלה שציינתי, ומצד שני זוהי הרווארד, לא נראה לי שהרבה יסרבו על הזדמנות ללמוד שם. הדגש שם הוא על Tax Policy ולכן מדובר בלימודים בעלי צביון מאוד מאוד אקדמי.