תשובה

  • לימודים בדרום אפריקה
    j.j. | 03/12/2008 12:01

    האם למישהו ידוע משהו על תכניות L.L.M בדרום אפריקה? הבנתי שיש שם תכניות מצויינות במיוחד באוניברסיטאות: university of pretoria- centre of human rights ובאוניברסיטת stellenbosch השאלות הן האם יש ישראלים שלומדים שם? האם התואר נחשב בישראל/בעולם מבחינת יוקרה? (לפחות בישראל יש נטייה קצת לזלזל בכל מה שהוא לא אנגליה-ארצות הברית) אני אשמח לכל פרט אפשרי

    • תשובה
      יודעת דבר | 03/12/2008 22:53

      על מנת לבדוק את איכות התוכניות, כנס לאוניבריסטאות שציינת ולתוכנית עצמה ותבחן אותה לעומק כגון: תחומי התמחויות וכדומה. יש דירוג עולמי של הפקולטות למשפטים תחפש בגוגל law faculties ranking ותקבל את התוצאות הרלוונטיות, שים לב לנתונים ולשנים שבו הדירוג התקבל ומהם המדדים. בד"כ אוניברסיטאות מארה"ב ואנגליה מככבות שם אך הכל שאלה מהם התוכניות שלך, משם תוכל להנחות את התכנונים לגבי הלימודים. בהצלחה

      • לפי שיטת הדרוגים
        j.j. | 04/12/2008 16:38

        לפי שיטת הדירוגים האוניברסיטה העברית בטופ 100, אוניברסיטת תל אביב 100-200, אוניברסיטת בר אילן ובן גוריון 300-400 וחיפה לא מדורגת האוניברסיטאות שצויינו מדורגות 600-700 אז מה זה אומר שהן יותר טובות מחיפה ופחות מבר אילן???? מי בכלל קובע את הדירוגים האלה וכמה משמעות יש לזה? דרך אגב על כל דירוג יש בערך 100 מאמרים שסותרים את הדירוגים (נראה לי שזה סוג של ספורט אקדמי- לסתור דירוגים הכוונה). מרוב אתרי האוניברסיטאות שראיתי אפשר להתרשם שכל אוניברסיטה הכי נידחת בעולם היא מינימום הארוורד (שמדורגת ראשונה אז האם היא יותר טובה מייל??- לא ברור).

    • לימודים בדרום אפריקה
      עו"ד כרמית קארין יפת | 04/12/2008 07:11

      בס"ד שלום, עליי להודות שאיני מומחית גדולה, למען הדיוק, איני מומחית בכלל במה שקשור לאוניברסיטאות בדרום אפריקה, כך שאיני יכולה לספק מידע על כך. כל שאוכל לעשות - כפי שיעצה לך כה יפה אחת המשתתפות בפורום - הוא לחפש את הדירוג של האוניברסיטה שלך, ואף ליצור קשר עם האוניברסיטה ולשאול שאלות שמעניינות אותך. כך תקבל מידע ברור, אמין ומדויק. בהצלחה!