את נדרשת לפנות ללשכת עו"ד למחלקת מתמחים על מנת

  • האם ניתן לעשות סטאז' במשרד ישראלי בחול'?
    דנה | 30/11/2008 06:46

    הי, סיימתי תואר ראשון במשפטים ואשמח לדעת האם אוכל לעשות את הסטאז' באחת משלוחות משרדי עו"ד בחול'.... האם הדבר קביל אם מדובר במאמנים חברי הלישכה?

    • את נדרשת לפנות ללשכת עו"ד למחלקת מתמחים על מנת
      יודעת דבר | 03/12/2008 22:50

      לבדוק איתם האם סוגיה של התמחות בחו"ל תקפה, הם היחידים שמוסמכים לתת לך את התשובה המיהמנה שכן, הם אלו שמאשרים את ההתמחויות ומפקחים עליהם מכוח חוק. לעיות דעתי, זה לא יאושר שכן, את אמורה לבצע את ההתמחות בהתאם לדיני מדינת ישראל וייתכן כי מדובר על פירמה ישראלית אך לא בהרכח פועלת אך ורק לפי הדינים הישראלים אלא משתפת גם את דיני המקום בפעילותה העסקית. בהצלחה

    • התמחות בחו"ל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 04/12/2008 07:04

      בס"ד שלום, ראשית, כפי שאני נוהגת לפתוח את תשובותיי לשאלות ממין זה ולהדגיש - עלייך לפנות ללשכה ובשיחת טלפון אחת לברר את השאלה אל נכון. כך תהיה בפיך תשובה מוסמכת ואחראית, ואל לך להסתפק בפחות. שנית, לדעתי, התשובה היא שלילית. הרי גם אנשים שהם עורכי דין שנים רבות במדינות זרות חייבים לעבור אצלנו סטאג'. שלישית, אפילו אם הלשכה תאשר דבר מעין זה, הייתי ממליצה לך מאוד לטעום עבודה של עריכת דין בארץ, ולאחר מכן תוכלי לעבוד בחו"ל, שזו חוויה מדהימה בפני עצמה. אך קודם כל, נסי חוויה זאת בטריטוריה שמוכרת לך וע"פ חוקי המדינה שבהם את שולטת. בהצלחה!

    • אין משרדים ישראלים שמעסיקים מתמחים בחו"ל  לת
      עכבר ספרייה | 07/02/2009 20:33