חברות בלשכת עורכי הדין

  • עו"ד ישראלי בחו"ל
    רון דן | 11/11/2008 17:48

    שאלה: האם עו"ד ישראלי הגר בחו"ל ומועסק בסניף של משרד עורכי דין ישראלי בחו"ל עדיין זכאי להחזקי בחברותו בלשכה

    • חברות בלשכת עורכי הדין
      עו"ד כרמית קארין יפת | 16/11/2008 07:10

      בס"ד שלום, שאלה זו אינה בתחום התמחותי, ואפילו הייתה, בשאלות כאלה אני תמיד ממליצה לפנות למקור המוסמך ביותר, קרי: לשכת עורכי הדין בישראל, אשר תוכל לספק לך את התשובה המהימנה והברורה ביותר. על פניו, נראה לי שאתה זכאי להחזיק בחברותך ובלבד שאתה כמובן משלם דמי חבר, שאל"כ חברותךתוגבל. בהצלחה!

      • תשובה
        יודעת דבר | 03/12/2008 22:55

        לעניות דעתי, אין שום סיבה שלא. יש החלטה אתית בנושא שאתה חייב לציין כי אתה עו"ד בכפוף לדין הישראלי שלא חלילה ליצור הטעיה/מצג שווא שאתה מוסמך בדיני המקום כלפי לקוחות שאינם ישראלים ובכלל כגון (According the israeli law) בצע חיפוש בהחלטות ועדת האתיקה בנושא. המקור המיהמן ביותר, כפי שציינת כרמית, היא הלשכה. בהצלחה

        • עו"ד ישראלי בחו"ל
          עודד דרדיקמן | 06/12/2008 20:25

          ראשית תודה על התגובה, אשכלל את שאלתי, במידה והנני בעל משרד עצמאי בחו"ל אשר משתף פעולה עם משרד ישראלי בארץ כאשר המשרד בחו"ל עוסק בדין הישראלי? דהיינו אינני מועסק בארץ ומשרדי הינו משרד עצמאי לחלוטין היושב בחו"ל ועוסק בדין הישראלי אך נמצא בשיתוף כלכלי וכן מקצועי עם משרד היושב בארץ. לתשובתכם אודה, בברכה,