תחומי התמחות של אוניברסיטת ייל

  • דוקטורט בייל
    KA | 05/11/2008 15:37

    באילו תחומים עיקריים במשפטים ניתן לעשות דוקטורט בייל ? אני מתכוונת ללמוד לתואר שני באוניברסיטה העברית ואני אצטרך לבחור תחום התמחות עיקרי (משפט ציבורי, משפט פלילי, אזרחי וכד'). האם בכל התחומים ניתן להמשיך לדוקטורט בייל או ששם ממשיכים לדוקטורט רק בתחומי משפט מסוימים? (תכנון רחוק, אבל בכל מקרה ...)

    • תחומי התמחות של אוניברסיטת ייל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 09/11/2008 02:23

      בס"ד שלום, כעיקרון וככלל, אפשר לעשות דוקטורט כמעט בכל תחום שהוא בכל אוניברסיטה. אם כי, כל אוניברסיטה יש לה תחומים שהיא חזקה בהם יותר ופחות. ייל, באופן ספציפי, מתמחה במשפט חוקתי. תחומים פחות חזקים אצלה הם דיני משפחה ומיסים (אם כי כמובן שאפשר לעשות גם בתחומים אלה דוקטורט, ואכן תחומים אלה היוו מושא למחקר באוניברסיטת ייל). בהצלחה!

    • חשוב לזכור לגבי תואר שני במשפטים מישראל
      עכבר ספרייה | 08/02/2009 08:49

      הוא אינו מוכר בארה"ב, כלומר שגם אם תסיים אותו בהצטיינות ותרצה להתקבל לייל (או כל אוניברסיטה אחרת בארה"ב) עליך להירשם שוב לתואר שני וללמוד אותו שם במשך שנה, ורק אז לנסות להמשיך ללימודי דוקטורט.