לימודים במכללה ותואר שני בחו"ל

  • שאלה דחופה! פליזזז הלפ
    טולי | 04/11/2008 19:45

    שלום לכולם! יש לי שאלה די דחופה למדתי שנה בשערי משפט (במסלול לאקדמאיים- כי סיימתי תואר ראשון). ועברתי השנה לבין תחומי (גם למסלול לאקדמאיים) בגלל "הרמה" והשם של המכללה הבעיה היא שלא אמרו לי בזמן הרישום שעבור הפטורים שעשיתי שנה שעברה אני עדיין נאלצת לשלם!! זאת אומרת תשלום עבור שנת לימודים נוספת גם אם יש לי פטור מ (לפחות חלק) מהקורסים!! אין לי ממש את הכסף הזה בכלל ואני לא יודעת מה לעשות... אני שוקלת לחזור לשערי משפט מה דעתכם?? אני חייבת להחליט במיידי משום שזה עדיין תקופת שינויים לא צפיתי את כל הבעיות האלו לצערי. בנוסף אחד השיקולים החשובים שלי הם שאני מעוניינת בתואר שני בארה"ב או עבודה בארה"ב בתור עורכת דין - האם זה משנה היכן אני עושה את התואר הראשון?? אני אודה לכם על על עצה אני במצב נואש כרגע... תודה מראש!! טולי

    • לימודים במכללה ותואר שני בחו"ל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 05/11/2008 04:22

      בס"ד שלום טולי, צר לי מאוד על המצוקה אליה נקלעת. ברור שאם מדובר בהוצאה כספית כבדה עבורך, הרי שיש לתת לכך משקל רב בהחלטה היכן ללמוד. אם השיקול המרכזי שמנחה אותך הוא לימודים בחו"ל, הרי שאני לא הייתי דואגת מכך בכלל. אמת, אם היית שואלת אותי על אוניברסיטה מול מכללה, הייתי אומרת לך שאוניברסיטה מגבירה את הסיכויים, בשל הוותק שלה והשם שלה. אולם כשמדובר במכללות, דומני שאוניברסיטאות בחו"ל לא ממש בקיאות בדירוגים הפנימיים שלנו ומה שיהיה יותר במוקד זה ממוצע הציונים וכדומה. כך שלימודים בחו"ל אינם צריכים להוות עבורך שיקול לכאן או לכאן (אם כי ה"דירוג" של המכללה בארץ מן המפורסמות שהוא גורם משפיע בראיונות עבודה וכדומה). נסי שוב לדבר עם הגורמים האחראיים לכך במכללה ואולי תוכלו להגיע לפשרה. שטחי בפניהם את בעיותייך הכלכליות ואת רצונך העז ללמוד דווקא במרכז הבינתחומי, תוסיפי לכך תפילה טובה, ואני מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום. בהצלחה!

    • דעתי בעניין, מתוך הכרות של הנושא
      עכבר ספרייה | 08/02/2009 08:41

      כל עוד את מהמכללה למנהל או מהבינתחומי, תוכלי להתקבל לכל אוניברסיטה בארה"ב ללא קושי, בהנחה ויהיו לך את יתר הנתונים הנדרשים. אם תרצי דוגמאות והסברים יותר מדוקים אשמח לספק.