אנגליה מול ארה"ב

  • אנגליה או ארה"ב
    קרן | 30/10/2008 08:52

    למי שמתעניין ללמוד תואר שני או שלישי במשפטים בחו"ל, איזה תואר נחשב יותר יוקרתי וכדאי, מאוניברסיטאות באנגליה (כמו אוקספורד) או מארה"ב (למשל ייל, פרינסטון), והיכן יותר קל להתאקלם ? תודה,

    • אנגליה מול ארה"ב
      עו"ד כרמית קארין יפת | 04/11/2008 05:16

      בס"ד שלום, השאלה ששאלת היא מאוד אינדיבידואלית וסובייקטיבית, ואין מענה ברור. ידוע כי ייל היא האוניברסיטה הטובה ביותר בארה"ב (אגב, בפרינסטון אותה ציינת, אין כלל בי"ס למשפטים), בעוד בשאוקספורד היא הטובה ביותר באנגליה. בית הספר למשפטים של ייל הוא מאוד מפורסם בעולם כיוון שמדובר בקומץ קטן של אנשים שנבחרים בקפידה ושהוכיחו עצמם כמי שמאיישים עמדות מפתח בעולם משפט, הפוליטיקה והכלכלה. אולם, כיוון ששתי האוניברסיטאות הן מעולות, השיקול שצריך להנחות אותך הוא לאיזו יבשת ותרבות את מתחברת יותר, האם חשובה לך הקירבה לארץ, אורח חיים יהודי ודתי וכד'. בהצלחה!

    • תשובה יותר מדוייקת מהקודמת שניתנה
      עכבר ספרייה | 08/02/2009 08:46

      השיקולים אם ללמוד באנגליה או בארה"ב אינם שיקולים שנובעים דווקא ממה יותר יוקרתי, ייל או אוקסברידג', השיקולים הם קודם כל - מה את רוצה ללמוד? חשוב לזכור שלימודי תואר שני במשפטים בדר"כ מתמקדים בנושא מסויים - בנקאות, חברות, מיסים, זכויות אדם, קניין רוחני, תורת המשפט, משפט חוקתי וכו' וכו'. לכן, לאחר שענית לעצמך - מה אני רוצה באמת ללמוד ומה התחום שמעניין אותי, ניתן לעבור לשאלה הבאה - היכן אני הכי רוצה ללמוד, וזאת מאחר שללמוד מיסים בייל לא יקדם אותך כמו ללמוד מיסים ב NYU או במישיגן, וללמוד זכויות אדם זכויות אדם בייל יקדם אותך הרבה יותר מאשר ללמוד זכויות אדם ב LSE. ההתמקדות באונירסטיאות מסוימות נובעת בראש ובראשונה מהתחום אותו את רוצה ללמוד לעומק. לאחר שתדעי מה התחום, תדעי לבחור את האוניברסיטה הנכונה. לטעון כי לייל בי"ס למשפטים הטוב בעולם, היא מגמתית וזות מאחר והוא מדורג ראשון אומנם - אבל עבור לימודי תואר ראשון במשפטים, ואת הולכת ללמוד תואר שני ששונה מאוד במטרותיו מהתואר הראשון. אם תרצי לדעת יותר לאחר שתתמקדי בתחום מסוים, אשמח לתת יותר מידע. בהצלחה.

      • מתנצל על הטעות כתיב, לא קראתי שנית לאחר ההקלדה.  לת
        עכבר ספרייה | 08/02/2009 08:47