לימודי משפט בחו"ל לתואר ראשון

  • לימודי משפטים, תואר ראשון בחו"ל
    דניאל | 12/10/2008 16:02

    שלום לכם! אני מעוניינת בכל מידע אפשרי לגבי לימודי משפטים בחו"ל, לתואר ראשון. לפי מה שקראתי פה הבנתי שרצוי ללמוד תואר ראשון בארץ ורק לאחר מכן להתנסות מחוצה לה, אבל חבר שלי עומד ללמוד בניו יורק לתואר שני ואני רוצה לעבור איתו. אז בבקשה, אני צריכה עזרה לגבי הכל- מהי הפרוצדורה להתקבל? לאן כדאי? כמה עולה לשנה?? ואם אני חוזרת לארץ אח"כ, מה אני צריכה לעשות כדי להיות עו"ד בארץ? והאם בכלל כדאי ומשתלם לעשות את זה?? המון המון תודה!

    • לימודי משפט בחו"ל לתואר ראשון
      עו"ד כרמית קארין יפת | 04/11/2008 05:03

      בס"ד שלום, אנא ראי את התשובות לשאלות רבות שנשאלו בפורום בעניין זה. לא ציינת אם יש לך תואר ראשון בארץ בנושא כלשהו. כפי שציינתי פעמים רבות, בארה"ב תואר המשפטים מהווה תואר שני. כלומר, לא ניתן ללמוד משפטים ישירות, כפי שהדבר בארץ, אלא על הסטודנט קודם ללמוד תואר ראשון במקצוע אחר במשך 4 שנים ובתומן עליו לעבור מבחן שנקרא LSAT (מבחן שמזכיר במקצת את הפסיכומטרי שלנו). כך, על סמך הציונים בקולג' ועל סמך מבחן זה בעיקר נשקלים המועמדים. כך שמה שאת תצטרכי לעבור הוא ללא ספק את המבחן האמור, וכן, יש לבדוק אם יש כבר תואר באמתחתך. לגבי שכ"ל, אכן, מדובר בלימודים המשתרעים על פני שלוש שנים ובהוצאה כבדה מאוד. אולם,מקובל שסטודנטים בשנה השנייה ללימודים עובדים בקיץ במשרדי עורכי דין ומרוויחים הון תועפות. בדרך זו ניתן לממן את הלימודים במהירות ובקלות. בהצלחה!