עריכת דין בניו-יורק

  • מבחן BAR בניו יורק
    shani | 22/09/2008 15:41

    שלום כרמית, הבנתי שחברת "מחשבות" מכשירה עורכי דין למבחני ה-BAR במדינת ניו יורק. במידה ועו"ד ישראלי עובר את הבחינה, אילו אופציות עומדות בפניו אם הוא מעוניין להמשיך לעסוק שם?!הוא נחשב לאיכותי?כמה זמן נמשכת תקופה ההתמחות?צריך לעבור עוד בחינות? תודה, שני

    • עריכת דין בניו-יורק
      עו"ד כרמית קארין יפת | 31/10/2008 11:24

      בס"ד שלום, למיטב הבנתי די בכך שעו"ד ישראלי יעבור בהצלחה את בחינות ההסמכה של המדינה בארה"ב בה הוא חפץ לעבוד (לכל מדינה יש את ה"בר" שלה). מדובר במבחן שאינו פשוט, ובשונה מן הארץ, הוא בוחן את הבקיאות בדין המהותי ולא הפרוצדוראלי. יש להבין שבארה"ב אין חובה חוקית, כפי שיש בארץ, לעשות תקופת התמחות כתנאי לרכישת רישיון עריכת הדין. לכן, מסתמא גם עורך דין זר לא יהיה כפוף לתנאי כזה, שלא קיים לגבי התושבים המקומיים. מה שבארה"ב נהוג זה שבסיום שנת הלימודים השנייה, הסטודנטים עושים תקופת התמחות במשך חודשי הקיץ (בערך חודשיים-שלושה). זוהי אינה רק דרך להרוויח כסף רב בזמן קצר ובכך לממן את לימודי המשפטים, אלא זוהי הדרך להבטיח מקום עבודה עתידי. בד"כ בסיום ההתמחות, המשרדים השונים מציעים למתמחים לחזור אליהם בסיום הלימודים. רקע זה יעזור לי להסביר לך מהם הסיכויים של עורך דין ישראלי להצליח שם. מי שעובר את המסלול שתיארתי, עבורו ההזדמנות למצוא עבודה היא קלה וסלולה. וכך גם מי שרכש, ולו תואר שני, באונברסיטה אמריקאית נחשבת. לאחר אלה, בא תורם של המועמדים האמריקאיים שלא עשו התמחות במשרד הספציפי, ולאחריהם, או אולי באותה שורה איתם, עומדים עורכי הדין הזרים. כיום, כיוון שמצב הכלכלי העולמי אינו שפיר, כמובן שישנם פחות מקומות עבודה זמינים והתחרות היא יותר קשה מטבע הדברים. אולם, אין דבר העומד בפני הרצון, ובוודאי שלא בפני התפילה... בהצלחה!

      • התיחסות לתשובה
        ליז | 14/11/2008 09:07

        השאלה שלי מתיחסת למה שהסבר כאן, אני עברתי לשיקגו לפני כמה חודשים סיימתי תואר ראשון במשפטים בארץ אסל לא עשיתי בארץ את בחינת הלשכה, מבירור שעשיתי כאן לא מקלים את התואר הראשון ויש צורך לסיים תואר מאוניברסיטה מוכרת אמריקאית כדי שבכלל תהיה לך אפשרות לגשת לבאר, אני מנסה לברר כרגע מה עלי לעשות אם אני יעשה את התואר השני האם יאפשרו לי להבחן ? יש לך איזשהו מושג בענין?