ראשית,יש להגדיר את היעד

  • האם עדיף מכללה או חו"ל לתואר ראשון?
    kazzulla | 29/08/2008 11:37

    האם שווה בכלל ללמוד משפטים בחו"ל לתואר ראשון, או שעדיף כבר מכללה בארץ?על פי האתר הזה בוגרי חו"ל נחשבים לפחות טובים, מה עדיף לי לעשות?http://www.odtov.co.il/facultot.html

    • ראשית,יש להגדיר את היעד
      יודעת דבר | 29/08/2008 16:59

      ולאחר מכן להתמקד בדרך. אם היעד הוא לעבוד בישראל, עדיף ללמוד בארץ. אם המטרה היא החוויה, הלימוד בשפה זרה, מומחיות ואולי גם שכר גבוה יותר משמעותית (תלויי באיזה מדינות) עדיפים הלימודים בחו"ל (ארה"ב או אנגליה). בהצלחה

    • אומר את זה פעם אחת:
      עו"ד | 29/08/2008 19:42

      אם משפטים, אז רק אוניברסיטה בארץ. בוגרי חו"ל מתקשים למצוא עבודה ועל בוגרי מכללות בכלל אין מה לדבר- לוקחים אותם אח"כ לנקות רצפות במשרדי עו"ד. כל מי שיגיד לך אחרת- מתכחש לעובדות.

      • אני מציעה שתירגע ובקהדם האפשרי מוטב
        יודעת דבר | 31/08/2008 17:04

        הקשר בין דבריך לשוק הם מקריים בהחלט. יש קשר לאדם ולמקום הלימוד אך לא צריך להיסחף עם קביעות הרות גורל כאלו. הלימודים במכללה למינהל ובמרכז הבינתחומי נחשבים טובים יותר ושום אליטסטיות של אוניברסיטה לא עולה עליה, למעט פונקציה של כמות מקומות שהמדינה מסבסדת אז..... (שלא יעבדו עליך) ואם אתה עו"ד אז צר לי עליך כי תנאי השוק לא ידועים לך דיים על מנת להעביר ביקורת וליצור מצג שווא כלפי שואלים. כמובן שההמלצה לעיל אינה מופנית כלפי מכללות כגון קריה אקדמית וכיוצא בזה, הכוונה היא למכללות בעלות שם, נחשבות וותיקות. בהצלחה.

    • תואר ראשון - בחו"ל או במכללה?
      עו"ד כרמית קארין יפת | 17/09/2008 21:09

      בס"ד שלום, הקו המנחה ששזור לאורך התשובות שלי הוא ראשית כל לדעת מה המטרה שעומדת לנגד עיניך. רק אם אדע את השיקולים שמנחים אותך, אוכל לייעץ לך באופן מושכל. כך, למשל, אם שיקולי יוקרה בלבד מעניינים אותך (כתבת, אולי כבר עדיף לי מכללה כי תואר בחו"ל לא נחשב??), אז כמובן הדברים תלויים במוסד האקדמי אליו תירשם. תלוי איזו מכללה בארץ מול האוניברסיטה בחו"ל. אך מעבר לכך, עליך להתסכל לאופק באופן רחב יותר - האם אתה מעוניין לעבוד בארץ או בחו"ל? האם יש לך את היכולת הכלכלית והנפשית ללמוד בחו"ל? האם אתה בעל משפחה או לא? מה רמת האנגלית שלך? ועוד ועוד אני אישית ממליצה בד"כ ללמוד את התואר הראשון בארץ. אני חושבת שזה חשוב קודם כל להתמקצע בעולם המשפט הישראלי ובטרמינולוגיה והחשיבה המשפטית בסביבה ובשפה שמוכרות לך, ובאופן כללי להתוודע לחווית הלמידה האקדמית במקום שהכי נוח לך בו, שזה בד"כ במדינה שלך ובשפה שלך. לאחר שיש לך בסיס מוצק ואיתן, הרבה יותר קל לעשות את התארים המתקדמים בחו"ל. שים נא לב, שבארה"ב למשל, תואר במשפטים הוא תמיד תואר שני, כלומר, על הסטודנטים ללמוד קודם בקולג' 4 שנים ורק אחר כך הם כשירים להגיש מועמדות לפקולטה למשפטים, שזה כמובן ממש שונה מהארץ. לסיכום: הגדר את המטרה אשר ברצונך להגשים, ואת היעדים ארוכי הטווח שאליהם אתה חותר, ובהתאם לכך תתבהר לך יותר התמונה מה המקום המתאים עבורך ללמוד בו. וכמובן - חשיבות רבה נודעת למקום הספציפי שבו יש לך אפשרות ללמוד. ותתפלל על זה, כמובן! בהצלחה!