קצת הבהרות והמצלות

  • להיות עו"ד באנגליה
    שירי | 20/08/2008 19:42

    שלום, ב"ה בקרוב אהיה עו"ד (אני לפני בחינות ההסמכה הקרובות) ורציתי לדעת מהי הדרך היעילה והפשוטה ביותר להיות עו"ד באנגליה: האם עלי לסיים תואר שני במשפטים באנגליה (במשך שנה), טרם לכן לעבור בהצלחה את מבחני הטופל,בנוסף שנה של התמחות ואז לעבור את מבחני ההסמכה של אנגליה? האם ישנה השפעה כלשהי (שלילית) לכך שלמדתי במכללה (הקריה האקדמית) ולא באוניברסיטה? תודה רבה על הפורום המקסים והעצות היעילות המפורטות לאורך הדפים הרבים.. נעים לקרוא ולהשכיל. שירי

    • קצת הבהרות והמצלות
      יודעת דבר | 21/08/2008 07:04

      ראשית, בהצלחה בבחינות ההסמכה בישראל. שנית, באנגליה קיימים שני סוגי עו"ד בריסטר וסוליסיטר, על כל האבחנות ביניהם הייתי ממילצה לך לקרוא בנט, לאחר שתחליטי לאן מועדות פנייך הדרך לבירורים ארוכה. נסי לעשות חיפוש של לשכת עו"ד באנגליה ובווילס, את יכולה להתחיל בלינק המצורף lawsociety.org.uk/aboutlawsociety.law באתר יש את כל המידע לגבי זכאות מי יכול לגשת לבחינות. למיטב ידיעתי, את אמורה ללמוד שנה לבחינות עצמן ולא לתואר שני (אין לנושא שום קשר). בהצלחה.

      • *המלצות  לת
        יודעת דבר | 21/08/2008 07:06

      • תודה רבה רק הבהרה קטנה... אם אפשר...
        שירי | 22/08/2008 01:49

        ראשית תודה רבה!!! לגבי ההבהרה, כוונתי היא להיות סוליסיטר.. האם אין צורך שאלמד לתואר כלשהו ודי בלימודים שנשמכים שנה המיועדים לבחינות הסכמה?? וכמובן יש צורך בשנה של התמחות? המון המון תודה!

        • תשובות
          יודעת דבר | 25/08/2008 10:36

          אם התואר שלך ממוסד מוכר בישראל לא אמורה להיות בעיה לאשר אותו, את אמורה להיכנס ללימודים אינטנסיבים שכוללים מספר בחינות בסופם על מנת לקבל רשיון באנגליה. בכל מקרה, ממליצה לך לפנות בשאלות לבר האנגלי כי לכל אחד מאיתנו הנסיבות שלנו. הלימודים של השנה אינם מחוייבים במסגרת קורסים אך למי שלא למד שם זה כמובן יכול לשפר משמעותית את הסיכויים לעבור את הבחינות. הייתי ממליצה כי תעשי בירור מעמיק על סוגי הבחינות. חפשי בנט לפי מילות המפתח: Qualified Lawyers Transfer test (QLTT) וכן באתר הבא:http://www.sra.org.uk/consumers/consumers.page בהצלחה.

    • עריכת דין באנגליה
      עו"ד כרמית קארין יפת | 17/09/2008 20:57

      בס"ד שירי שלום, קיבלת תשובה נהדרת, ויותר מידע ממה שאני הייתי יכולה לספק לך. לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה!