תואר ראשון בחו"ל?

  • אוניברסיטת סיטי CITY UNIVERSITY
    אורלי | 30/07/2008 15:03

    שלום, שמי אורלי ואני מתכוונת ללמוד משפטים. האם אתם מכירים את אוניבסיטת CITY בלונדון?. האם התואר במשפטים הוא מקובל בארץ? או אם צריך לעשות אחרי זה קורס ומבחן?. האוניברסיטה עצמה ברמה גבוהה יותר מהאוניבסיטאות בישראל, האם היא יותר טובה מהפקולה למשפטים באוניברסיטת תל אביב? מה הדירוג של אוניברסיטת סיטי, לונדון מתוך כל האוניברסיטאות באנגליה? האם שווה בכלל ללמוד שם משפטים? או שעדיף בארץ? (מבלי להתחייב לעלויות, אלא רק מהבחינה האקדמית!) אם אפשר זה דיי דחוף לי... תודה מראש, אורלי

    • תואר ראשון בחו"ל?
      עו"ד כרמית קארין יפת | 01/08/2008 11:09

      בס"ד שלום, לצערי, לא שמעתי על האוניברסיטה המדוברת. אני יותר מתמצאת באוניברסיטאות בארה"ב. אני יכולה לומר לך שע"פ רוב כשסטודנטים ישראלים הולכים ללמוד באירופה זה קורה בגלל שהם לא הצליחו להתקבל בארץ (אא"כ מדובר, כמובן, באוניבריסטאות הדגל של אוקספורד וקיימברידג'). עלייך לשקול מעבר לבחינה האקדמית גרידא אם אכן זה צעד נכון ללמוד בחו"ל. אני חושבת שככלל את ההיכרות הראשונית הבסיסית עם אקדמיה בכלל ןעולם המשפט בפרט כדאי ורצוי לעשות עם המשפט הישראלי. אחרי שיהיה לך רקע איתן, תוכלי לעבור לתארים מתקדמים בחו"ל ואז גם להתמודד עם האנגלית וכו'. מהלך כזה נראה לי יותר נכון, אם כי זאת כמובן דעתי האישית. שבת שלום ובהצלחה!

    • השאלות בעיקר תלויות בהקרבה שאת נדרשת לעשות עבור
      יודעת דבר | 10/08/2008 12:53

      כל אחת מההחלטות. מעבר לאנגליה, תמיכה כסית רחבה של ההורים או ספונסרים אחרים. הלימודים בבריטניה עולים משמעותית יותר מישראל ואם יש לך אפשרות ללמוד בארץ עם סביבה תומכת אז מה הסיבה להרחיק עד שם? השאלה בנוספת היא, מה היעד שלך בסיום כל המסלול הזה? אם המטרה היא המשך למודים בחו"ל או עבודה בישראל? לגבי הכרה של התואר, את מומלצת לפנות למשרד החינוך למחלקת להכרת תארים מחו"ל ולשאול אותם, יש לזה חשיבות גדולה מאוד שכן, במידה ותרצי לחזור לישראל ולהמשיך את התהליך של התמחות ובחינות רישוי. יש משמעות חשובה מאוד למידת השפה אליה תגיעי ועל זה לא ניתן לחלוק. הרבה בדיקות לפנייך אך חוששני שיש קודם לכן לבדוק מהם היעדים ולאחר מכן להמשיך בכיוון הבדיקות הנדרשות. בהצלחה.