ביטוח רפואי, תושב חוזר

  • הכנות לנסיעה לארה"ב ללימודי תואר שני
    רון | 27/07/2008 20:12

    היי, אני נוסע בקרוב לארה"ב ללימודי תואר שני ורציתי לדעת האם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי בכמה שאלות מנהלתיות: 1. איך אני עושה ביטוח רפואי וכמה זה צפוי לעלות לי? האם יש חברות נוספות שמבטחות סטודטים חוץ מדיוויד שילד שהם מאוד יקרים? 2. תואר שני נמשך שנה, האם לצורך תושב חוזר זה נחשב? וכך אוכל להביא לארץ חזרה רכוש שארכוש לריהוט הדירה. בכלל, אם יש מישהו שיכול לייעץ לי מניסיון מה אני צריך לעשות לפני הנסיעה אני אשמח תודה, רון

    • ביטוח רפואי, תושב חוזר
      עו"ד כרמית קארין יפת | 01/08/2008 11:01

      בס"ד שלום, לגבי ביטוח רפואי, מניסיוני, האוניברסיטאות בד"כ מציעות עסקה לא רעה של ביטוח רפואי, והרבה סטודנטים עושים זאת דרך האוניברסיטה בה הם לומדים. כך גם אני עושה ומצאתי סידור זה הכי נוח ומספק (בעיקר אם, ב"ה, אין לך בעיות רפואיות מיוחדות). להיעדר מהארץ למשך שנה אחת זה לא מספיק כדי להקנות מעמד של תושב חוזר. צר לי. בהצלחה ושבת שלום!

      • תושב חוזר - סטודנט
        רון | 01/08/2008 16:28

        תודה על התגובה. באתר של רשות המיסים רשום שסטודנט הוא מי שלמד 18 חודשים בחו"ל או קיבל תואר, ואני אקבל תואר למרות שהלימודים הם רק 9 חודשים. לינק: http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/2years.htm#4 האם מישהו אכן חזר לאחר 9 חודשים ונהנה מהסטטוס של תושב חוזר. אגב, לעניין הביטוח שמציאות האוניברסטאות הבנתי שהוא יקר ולא משתלם וכדאי לעשות ביטוח מהארץ. רון