לימודים בחו"ל - מהארץ?

  • כיצד מתחילים
    רוני | 23/07/2008 12:20

    כרמית שלום, מס' שאלות: 1- תואר שלישי במשפטים בחו"ל. האם ניתן ללמוד מהארץ או שזה דורש נוכחות רצופה של מס' שנים? 2- כיצד מתחילים, למי פונים, כמה זה עולה? אשמח ואדה להכוונה ועזרה. רוני

    • לימודים בחו"ל - מהארץ?
      עו"ד כרמית קארין יפת | 01/08/2008 10:55

      בס"ד שלום, דבר ראשון, נא הרשה לי להמליץ לך לעיין בתשובות שונות שנתתי לשאלות בפורום הזה. אני בטוחה שתמצא אותן אינפורמטיביות ומועילות והן תיתנה לך הרבה רקע. למשל לגבי מלגות, דרישת אנגלית, על מה לתת את הדגש כדי להתקבל וכו'. אם לאחר מכן תהיינה לך שאלות יותר קונקרטיות שטרם קיבלו מענה, אשמח להתייחס אליהן באופן נקודתי. כמו-כן הייתי ממליצה בחום שתקרא בעיון אתרים של האוניברסיטאות שאתה שוקל ללמוד בהן. יש שם שפע אינפורמציה כולל כמה התענוג הזה עולה, הדרישות, הדד-ליינים וכו'. שנית, אפשר ללמוד בחו"ל מהארץ, אך זאת בשלב היותר מתקדם של הדוקטורט. כיוון שבשלב זה בהרבה אוניברסיטאות אין דרישה שתשתתף בקורסים, הרי שעיתותך בידיך ואתה יכול לקרוא ולכתוב בעצם מכל מקום בעולם. כמובן שזה בכפוף לכך שבנושא המחקר שלך יש חומר באינטרנט ובתוכנות משפטיות ואתה פחות תלוי בספריות. אני מקווה שזו נקודת התחלה טובה לעת עתה. שבת שלום ובהצלחה