הקשיים בלימודים לחו"ל

  • כרמית אני רוצה לשאול שאלה קצת אישית בבקשה:
    שולי | 20/07/2008 11:33

    אני לא מבינה כמה דברים, בקשר להחלטה שלך ללמוד בחו"ל, אשמח ם תשתפי אותי בהחלטות שלך, זה יסייע לי (אני מחפשת עבודה כעורכת דין צעירה, למרות הרצון הרב ללמוד): 1. איך מימנת את זה? 2. איך אפשר להיות בלי החברים - חבר - בעל - ילדים? 3. איך מצליחים לעשות את זה באנגלית, כשלא דוברים אנגלית. ובסוף... אחרי כל זה... האם זה משתלם? 4. איך זה הופך להיות משתלם? האהבה ללמוד? תודה תודה

    • הקשיים בלימודים לחו"ל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 21/07/2008 00:30

      בס"ד שלום, 1. בראש ובראשונה,האוניברסיטה שאת מתקבלת אליה מציעה לך מלגה. כמו כן, קיימת אפשרות שהאוניברסיטה שלך בארץ גם תיתן לך מלגה. יש מלגות אחרות שקיימות בשוק: פישמן, פולברייט, אייסף, וכדאי להגיש בקשה. מעבר לכך, תמיד אפשר לעבוד במהלך הלימודים בקיץ כעו"ד. עבודה במשך שלושת חודשי הקיץ תממן לך שנת לימודים שלמה! 2. קשה מאוד, אבל ה' עוזר. מכירים חברים חדשים, עולם חדש, תרבות חדשה. כך שיש הרבה יתרונות. למי שיש בן זוג, צריך אדם שהוא מבין ומתחשב ומוכן למעבר הזה. למי שיש בעל וילדים שלא יכולים להצטרף אליה - קשה מנשוא. הייתי שוקלת בכובד ראש שיקולי עלות-תועלת. 3. שוב, ה' עוזר. זה לא יאומן, אבל זה ממש ככה. תקראי באנגלית הרבה, תאלצי לדבר באנגלית, לתקשר באנגלית, לכתוב באנגלית - והיא מאוד משתפרת. חוץ מזה, שכולם לוקחים עורכים לשוניים או חברים שעוברים להם על האנגלית. יש אנשים שעושים זאת אפילו שאנגלית היא שפת האם שלהם! 4. האהבה ללמוד משתלמת כי את עושה משהו שאת אוהבת ושמעשיר את עולמך. החוויה היא כל כך מדהימה שאי אפשר לתאר, והיא בהחלט פותחת דלתות להשתלב בשוק העבודה, הן האקדמי, הן הפרקטי, הן בחו"ל והן בארץ. בהצלחה!

      • כרמית, את נ ה ד ר ת!
        שולי | 21/07/2008 08:25

        תודה רבה רבה

        • באמת תודה אחלה אתר
          נועה | 06/04/2009 12:12

          אין ספק שעזרת לי.. בעלי לא יוכל לבוא איתי ללמוד כי הוא עובד פה במשרה מאוד טובה *****אז הוא ייאלץ להישאר פה מה שגוזר גם עליי ככל הנראה להשאר בארץ... :\ לא נורא נלמד פה