תשובה - בחינות בחו"ל

  • בחינות בחו"ל וחזרה לארץ-האם זהו מסלול עוקף-סטאז'?
    Chamutal | 13/07/2008 04:43

    שלום רב, אני שוקלת להתחיל לימודי משפטים במסלול לתואר ראשון נוסף במכללה למנהל. 1. למרות שזהו מדור ללימודי חו"ל (יש לי גם שאלה על כך בהמשך)-אשמח לדעתך על המכללה למנהל. גדלתי בניו יורק עד גיל 10 ואני בעלת אנגלית טובה מאד. 2. לאחר הלימודים: באם אנסה לדלג על השלב המכאיב של סטאז' בארץ, ואפנה למבחני הבר בניו יורק וללימודי תואר שני בתפוח הגדול, ואפילו - מי יודע - אעבוד שם כמה שנים, האם אוכל בחזרתי לארץ לעבוד במיידי, או לעשות מבחני לשכה בישראל בלבד או שאיאלץ לעשות סטאז'+מבחני לשכה בארץ? כלומר, האם לימודים, מבחני בר ועבודה בחו"ל פוטרים מסטאז' מעיק ומגוחך בארץ? אשמח לתשובתך חמוטל

    • תשובה - בחינות בחו"ל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 13/07/2008 08:10

      בס"ד שלום, ברכותיי. המכללה למינהל היא מקום מצוין. לגבי שאלתך, לעניות דעתי, לא תוכלי להתחמק מהסטאז כי גם עו"ד אמריקאים שבאים לפה חייבים לעבור התמחות, אם איני טועה. הייתי ממליצה לך לסיים את הפרוייקטים שהתחלת בארץ ורק אחרי שסגרת את כל הקצוות תפני לפרוייקטים אחרים כדוגמת הרעיןו הנהדר ללמוד בחו"ל. בהצלחה!