תנאי קבלה ועוד ללימודים בחו"ל

  • לימודי משפטים בחו"ל
    סטודנט בקרוב | 12/07/2008 13:20

    רציתי לשאול כמה דברים לגבי לימודים ועבודה בחו"ל: 1. האם על מנת לעבור את מבחני הלשכה בארה"ב, אני צריך להיות עו"ד בארץ? 2. מהם תנאי הקבלה העיקריים לתואר השני? ציונים/יוקרת האוני' הישראלית ממנה באת/המלצות? 3. כמה ריאלי זה לעו"ד/בעל תואר ראשון במשפטים מהארץ להשתלב במשרד טוב בארה"ב ולהיות כמן המניין בין האמריקאים? והאם הסיכוי הזה משתפר עם תואר שני מאוני' אמריקאית? תודה! *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים

    • תנאי קבלה ועוד ללימודים בחו"ל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 13/07/2008 08:06

      בס"ד שלום, כדי להיות רשאי לגשת ולהיבחן במבחני הלשכה האמריקאית עליך לעמוד בתנאים מסוימים. אם לא למדת משפטים בארה"ב כי אז ודאי שאתה צריך הכרה ממדינה אחרת. אודה על האמת, המצב בשוק היום הוא לא כל כך מזהיר ולכן כל יתרון שיש באמתחתך הייתי מגייסת. הבה ואנסח זאת באופן אלגנטי: הסיכוי שלך למצוא עבודה יגדל באופן משמעותי אם יהיה לך תואר שני מאוניבריסטה מובילה בארה"ב. זה ממש חשוב כדי להתברג יפה בשוק עריכת הדין האמריקאי. לגבי תנאי קבלה - אכן, כל הפרמטרים שהצבעת עליהם: תנאי סף - טופל ציונים, המלצות (חשוב מאוד!), ניסיון חיים מעניין, פרסונל סטייטמנט והצעת מחקר (אם נדרש) שכתובים באופן אינטליגנטי ומעלים רעיון יפה. לגבי האוניברסיטה שבאת ממנה בארץ - זה לא ממש משנה, ובלבד שבאת מאוניברסיטה. בהצלחה! *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות לימודי משפטים